DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Norris: Most már a McLaren lehet stabilan a harmadik erő

Rendkívül gyengén kezdte a szezont a tavaly futamgyőzelmet is ünneplő wokingi gárda, ám remekül felzárkóztak és Lando Norris szerint stabilan harmadik erő lehetnek már.

A nyitóhétvégén még az elveszett bahreini tesztidő látszott meg a nem sokkal korábban durva fékhibáktól szenvedő McLareneken, Norris és Ricciardo messze a vert mezőnyben végzett. Azóta nagyot fordult a világ, jelenleg a McLaren a négyből a legerősebb Mercedes-motoros csapatnak tűnik, de még így is alaposan lemaradtak a Ferrari-Red Bull-párostól.

„A nyitófutamon a 14. és 15. helyen végeztünk Daniel Ricciardóval, de szerencsére, az azóta eltelt időben jól láthatóan felzárkóztunk. Egyelőre továbbra is vannak kisebb problémáink, amiknek a tökéletes megértéséhez idő kell” – idézi Lando Norris szavait a PlanetF1.com.

Valóban a McLaren lenne már a harmadik erő? Vagy a Mercedes hamarosan nagyot lép előre?


„Az első versenyhétvége óta rengeteget dolgoztunk a gyengeségeink kiküszöböléséért és sikerült is haladást elérnünk. Rengeteg pozitívumot hoztak az elmúlt hetek és kimondhatjuk azt is, hogy most már úgy gondoljuk, stabilan a harmadik erő lehetünk a mezőnyben.”

„Ami Imolát illeti, nagyon nehéz volt a rajtnál belőnöm, hogy milyen legyen az ideális tempóm, mert nem könnyű olyanokhoz hasonlítani magam, akik körönként akár másfél másodperccel is képesek gyorsabban menni, mint én. Tudtam, hogy Carlos Sainz és Sergio Perez mögöttem vannak, megpróbáltam minél nagyobb előnyt kiautózni, de nem lett volna szerepe, mert ha mindketten normális versenyben maradnak, mindenképpen megelőztek volna engem végül” – tette hozzá Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: