DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Aston Martin: Imolában sem voltunk gyorsabbak

Bár kettős pontszerzéssel gyűjtötték be idei első vb-egységeiket, Mike Krack csapatfőnök mégis állítja: az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon sem volt jobb a tempójuk, mint előtte.

Borzalmasan kezdte a 2022-es szezont az Aston Martin: az első három futamon egyaránt a sereghajtók között kullogtak, az Ausztrál Nagydíjon ráadásul Sebastian Vettel és Lance Stroll többször is összetörte az autókat, így a tartalék alkatrészek száma is jelentősen megcsappant az alakulatnál. Mindezek után Imolában a hétvége egyik kellemes meglepetését szolgáltatták, hiszen a német nyolcadik és a kanadai tizedik helyezése révén kettős pontszerzésnek örülhettek. Mike Krack csapatvezető ugyanakkor óvatosságra int: szerinte a tempójuk semmivel sem volt jobb, mint a korábbi fordulókon.

„Nyilván elégedettek vagyunk, hiszen a pénteki és a vasárnapi nehéz körülmények között sikerült jobb helyen behoznunk az autót, mint amilyen a tempója” – idézi Krack szavait a Motorsport.com. „Szóval úgy gondolom, a csapat és a versenyzők remek munkát végeztek, jól időzítették a kerékcseréket, és hasznosítani tudták a száraz pályán gyűjtött tapasztalatokat.”

aston-vettel-stroll-imola



„Az ilyen vegyes és nehéz körülmények között kell a legjobban kihasználnunk a lehetőségeinket. És szerintem egy normál száraz futamon nagyon-nagyon nehéz dolgunk lett volna. Nem hiszem, hogy több tempó lenne az autónkban, mint korábban. Ha alaposan megnézzük a sprintet, keményen kellett védekeznünk. Esélyünk sem volt szombaton arra, hogy a top 10-ben végezzünk. Összességében elégedett vagyok az idény első pontjaival, de egyértelműen hosszú út áll még előttünk, úgyhogy most mosolygunk, de másnaptól már újra keményen kell dolgoznunk a jövőért.”

Krack azt is elárulta, hogy már a futam előtt érezték és átbeszélték, hogy ezúttal lehet esélyük a vártnál erősebb szereplésre: „Ausztrália nyilvánvalóan nagyon nehéz volt mindenkinek, akik rendkívül keményen dolgoztak a gyárban. Nem maradt már több pótalkatrészünk. Éppen ezért a verseny előtt tartottunk egy megbeszélést az egész csapattal. És elmondtuk, hogy hasonlóak a körülmények, mint pénteken, márpedig pénteken remek munkát végeztünk azzal, hogy előkelőbb helyen hoztuk be az autókat, mint az kinézett.”

„Ezért azt mondtuk, hogy oké, a 13. és 15. helyekről indulunk, s ha jó és hibátlan munkát végzünk, a többiek talán hibáznak, akkor lehet esetleg esélyünk a pontszerzésre. Ezt remekül fogadta az egész csapat, akik készen álltak itt és a silverstone-i központban egyaránt. Nagyszerű csapatmunka volt a vasárnapi, és jó volt látni, hogy így álltunk hozzá, és össze is jött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: