DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alpine: Egy körön gyors az autó, de…

Otmar Szafnauer csapatfőnök úgy látja, hogy elsősorban a versenytempó terén kell javulniuk, hogy az erős időmérős teljesítményüket komoly pontokra tudjak váltani vasárnaponként.

Pont nélkül zárta a vasárnapi futamot a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon az Alpine, de Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint nem volt olyan rossz a helyzet, mint azt az eredmények mutatják. „A jó hír az, hogy az autó gyors. Az egykörös tempónak jónak tűnik. Viszont kicsit még dolgoznunk kell a versenytempón” – foglalta össze röviden a benyomásait a Motorsport.com szaklap hasábjain.

alpine-f1-imola-dppi



Az Alpine-t a szombati sprinten jelentős gumikopás is hátráltatta, ezért láthattuk azt, hogy Fernando Alonso inkább hátrafelé lépdelt az előkelő rajtpozíciója után – Szafnauer szerint viszont vasárnap a felemás körülmények között már ezen a téren is jobb volt a helyzet. Csakhogy a spanyolnál újból beütött a pech, Esteban Ocon pedig kénytelen volt a Q1-es műszaki hibás kiesése után hátulról startolni:

A rossz hír, hogy Esteban eleve hátrányból indult a váltóprobléma miatt. Onnantól kezdve, hogy a 19. helyről indult, még majdnem jó is volt a 11. helyezés” – értékelt Szafnauer. „Fernandónál viszont frusztráló, hogy elég gyors volt akár az ötödik helyhez is, mégis megint nullázott: Mick megforgott és eltalálta, ezzel vége is volt a versenyének. Amint megsérült az oldaldoboz, lerepült róla egy darab, így nem volt más lehetőségünk, mint kihívni a bokszba. Egy nagy lyuk keletkezett az oldaldobozon meg rengeteg sérülés a padlólemezen, de semmi más szerencsére.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: