DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williamsnek kölcsönözhetik Piastrit?

A 2023-as pilótapiac egyik nagy kérdése, mi lesz az Alpine tehetségével, Oscar Piastrival. Egy paddockban felreppent szóbeszéd szerint a Williams adhat versenyülést az ausztrál tehetségnek.

Az Alpine minden lehetőséget biztosít akadémistájának, a Formula-2-es bajnok Oscar Piastrinak, hogy az aktív versenyzés nélküli szezonban is sokat fejlődhessen: a szokásos tartalékpilóta pozíciónál nagyobb szerepet kap a csapatnál, neki jut minden tesztlehetőség, amit általában több tesztpilóta között osztanak szét, a megbeszélésekbe is a szokásosnál jobban bevonják.

Éppen csak az tűnik valószínűtlennek, hogy a csapat 2023-ban versenyzői ülést tudjon biztosítani az ausztrálnak: Esteban Ocon szerződése 2024 végéig érvényes, Fernando Alonsónak pedig bár nincs kontraktusa jövőre, helye bérelt a csapatnál.

 



Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi elmondta, a csapatnál „nem akarjuk, hogy örökké a kispadon üljön”, ezért nyitottak Piastri kölcsönadására más csapathoz, ha opciójuk lesz a visszaszerzésére a jövőben. Egy lehetőség már felmerült a közelmúltban: honfitársa, Daniel Ricciardo helyére ugorhatott volna be a McLarennél, ha az ausztrál nem gyógyul ki koronavírusából a Bahreini Nagydíjig.

A McLaren-lehetőség végül nem valósult meg, egy másik csapat azonban, ahol Piastri feltűnhet, a Williams: a grove-i alakulat érdeklődik az ausztrál szolgálatai iránt. „Ez a pletyka a következő évről szól. Piastri és az Alpine a Williamsnél nézelődnek egy lehetséges hely után” – mondta Ted Kravitz a Sky Sports adásában. „Nem tudom, hogy Alex Albon vagy Nicholas Latifi helyére jönne, mivel mindketten jól beilleszkedtek a Williamsbe és boldogok, de érdemes lesz figyelni erre a hírre a szezon későbbi részében.”

A Williamstől nem lenne idegen megoldás egy másik csapathoz kötődő versenyzőt kölcsönvenni egy vagy több évre: George Russell a Mercedes növendékeként került a csapathoz, ahol három szezont töltött, mielőtt idén visszatért nevelőistállójához, utódja, Alex Albon pedig a Red Bullhoz kapcsolódik sok szállal, az energiaitalos istállónak opciója van rá, hogy a jövőben együtt dolgozzon a thaiföldivel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: