DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: Fizikailag még sok év van bennem, de…

Jövőjéről faggatták Imolában Sebastian Vettelt. A német elmondta, mikor dönt és mi kell a folytatáshoz – valamint elárulta, versenyzői pályafutása után riporter biztosan nem lesz.

A minden idők legfiatalabbjaként megszerzett első világbajnoki cím óta 12, az utolsó vb-cím óta kilenc év telt el: Sebastian Vettel lassan 35 éves, az Aston Martinnal karrierje legkevésbé eredményes időszakát éli, szerződése pedig lejár a szezon végén. Mi kell ahhoz, hogy folytassa a versenyzést még két három-évig?

„Hogy teljesen őszinte legyek, csodálatos 15 év áll mögöttem, abban a helyzetben voltam, hogy bajnokságokat, sok futamot nyertem, pole-pozíciókért harcoltam, számtalanszor a dobogóra álltam” – kezdte a Formula.hu részvételével zajló pénteki sajtótájékoztatón Sebastian Vettel. „Mindennek nagyszerű íze volt, és nem titok, ha nem vagy ilyen pozícióban, annak más az íze, másféle motivációhoz kell folyamodni. Én szeretném újra megízlelni, ez a sport természete.”



„Itt a teremben egyesek ezt még nem érezték meg, mert a pályafutásuk elején járnak, nem volt még olyan csapatuk vagy autójuk, hogy megmutathassák, mire képesek. Én egyértelműen más helyzetben vagyok. A csapat gyarapszik, sok minden tűnik ígéretesnek. A válasz az, hogy az idő majd eldönti, de ezek lesznek a fő tényezők: mennyire ígéretes a jövő és mennyit kell várni. Nem tartom magam öregnek, úgy gondolom, fizikailag még sok év van bennem, ez nem lesz probléma. A cél azonban végső soron dobogókért és győzelmekért harcolni” – fejtette ki Vettel, hogy pályafutása végén vissza akar még térni az élmezőnybe.

„A szerződésem a szezon végén jár le, és nem titok, hogy az idei év alakulása alapján döntjük el, hogyan tovább” – tette hozzá. Elmondta, a következő hetek és hónapok nagyon fontosak lesznek, hiszen ebben az időszakban jelölik ki a követendő irányt nem csupán az idei, de a következő három-négy évre is. „A fókusz a moston van. Az előttünk álló hegyet szeretnénk megmászni, de nem fogjuk tudni megmászni egy nap, egy hónap alatt. Mi választjuk viszont meg, melyik úton kezdjük a mászást, ami meghatározza számunkra a következő három-négy évet.”

„Egy napon ez az utazás valamennyiünk számára véget ér, egy másik utazás pedig elkezdődik” – beszélt Formula-1-es pályafutása lehetséges befejezéséről. Viccelődve hozzátette azért, riporter biztosan nem lesz belőle: „Az biztos, hogy a másik oldalon nem fogok ülni, hogy kérdéseket tegyek fel a versenyzőknek, nem hiszem, hogy ebben erős lennék. Nyilván gondolkodtam már ezeken, mielőtt aláírtam a jelenlegi szerződést. Sok ötletem van, de majd eldől, mi valósul meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: