DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Nem vallana Vettelre a visszavonulás”

Sokak szerint az lenen a helyes lépés, ha a négyszeres világbajnok akár az év közben is kiszállna, ahogy anno Niki Lauda tette - dr. Helmut Marko viszont ezt nehezen tudja elképzelni.

Dr. Helmut Marko nem szívesen látja azt, ami Sebastian Vettellel történik az Aston Martinnál - derül ki a Red Bull-tanácsadó F1-Insidernek mondott véleményéből. Marko szerint a gyenge autó miatt szenved a négyszeres világbajnok, azt viszont egyelőre nem látja maga előtt, hogy idény közben visszavonulna.

vett_3



"Ez nem vallana rá, bár tény, hogy a csapatnak javulnia kell, különben nem lesz könnyű motivációt találnia. Fáj azt látnom, hogy ilyen helyzetbe került egy négyszeres világbajnok. Kétéves szerződése van, de gyenge az autója, küzd, harcol, hogy jobb legyen, mert ha elengedik ezt a szezont, akkor ő már aligha dolgozna a csapatért. Niki Lauda anno más helyzetben volt, ő egy viszonylag versenyképes autóból szállt ki, mert látta, hogy valami nincs rendben" - uralta Niki Lauda szezon közben meghúzott visszavonulására.

Marko kicsit burkoltan odaszólt még az Astonnak, a szavai alapján nincs meggyőződve arról, hogy Lawrence Stroll a megfelelő embereket gyűjtötte maga köré, amit pedig nagyon hiányol, az a megfelelő kémia, az összetartás - mint mondta, ez csapatsport, az még kevés, hogy összerak valaki néhány egyébként tehetséges embert, ennél több kell a sikerhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: