DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Még hosszú a hétvége

Nem indított a legjobban a mexikói Imolában, egymás után sorolta maga és csapata hibáit az időmérő után, de reménykedik abban, hogy a sprint és a futam jobb eredményekkel kecsegtet.

A Ferrarihoz hasonlóan a Red Bull is felemás napot zárt az Emilia-Romagna-i Nagydíj péntekjén. Míg Max Verstappen idei első pole-pozícióját szerezte, addig Sergio Perez mindössze a hetedik helyről várhatja a szombati sprintet. Teljesítményével természetesen cseppet sem elégedett, elkeseredetten összegezte napját a kvalifikáció után.

„Ez ma nem sikerült, néhány dolog félresiklott. Azt hiszem, a Q3 elején túl korán mentünk ki. Aztán nagyon sokáig kivártunk, így nem tudtam ideális kivezető kört futni. Utána épp, mikor melegítettük a gumikat, jött a piros zászló. A végén ugyanez” – vázolta Perez.



Az ugyanakkor reményt ad neki, hogy még csak péntek van, a sprinttel pedig fokozottabb esély van a felzárkózásra. „Csalódást keltő napunk volt ma, de ez még csak a hétvége kezdete. A holnapot már nagyon várom. Remélhetőleg sikerülhet előrébb lépnünk, és jól indítanunk a vasárnapunkat” – zárta gondolatait a pénteki program végén a Red Bull mexikóija.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: