DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen: Szerencse, hogy folytathattam

Úgy tűnt, a legfontosabb szakaszban vége az időmérőjének, a dán pilóta azonban megmentette a helyzetet és a végén egy újabb remek eredménnyel örvendeztette meg a Haast. Tartaná a jó formát.

Öt piros zászló is tarkította az Emilia Romagna-i Nagydíj pénteken rendezett időmérőjét, egyiket pedig épp az a Kevin Magnussen idézte elő, aki újra remek formában körözött az imolai pályán. A Q3-ba jutás után folytatta volna a jó szériát, azonban az Acque Minerale kanyarban lesodródott, egyenesen a kavicságyba.

Úgy tűnt, itt a vége a játéknak számára, azonban addig küzdött, míg visszatolatott a pályára, és a zöld zászló újbóli meglendülését már ott várta a többiekkel. Jutalma egy negyedik hely lett, ami egyben a Haas F1-es történetének legjobb időmérős eredménye is. Magnussen a pozitív fordulat láttán így végül örömtelin nyilatkozhatott a kvalifikáció végén.



„Rendkívül elégedett vagyok, ez egy újabb hihetetlen siker számunkra. Az autó remek volt, annyira gyors, öröm volt vezetni! Nagyon büszke vagyok a csapatra!” – hálálkodott Magnussen a nap végén. Hozzátette, ő maga sem gondolta volna, hogy folytatni tudja a kicsúszása után, de megoldotta a helyzetet.

„Megcsíptem a fehér vonalat, onnantól pedig vége volt. Felkészültem rá, hogy nekimegyek a falnak. Aztán a kavicságyban eléggé lelassultam. Láttam a lefulladásgátlót, húztam a kuplungot, gázt adtam, és sikerült a menekülőútra evickélnem. Szerencsém volt” – fogalmazott. Reméli, hogy Fortuna a hétvége további részében sem pártol mellőle, de tudja, a körülmények változásával a sorrendben is könnyen hátrébb csúszhat. „Jó helyről szeretnék rajtolni vasárnap. Most negyedikek vagyunk, ezt száraz pályán nem hiszem, hogy elérhetnénk. De errefelé nehéz előzni, szóval ha el tudok jönni negyedikként holnap, az már szuper lesz. Ha pedig bukok is egy-két helyet, akkor is szerzünk pontot és nagyszerű pozícióból várhatjuk a vasárnapot. Persze jobb lenne a negyediknél is előrébb végezni, de reálisnak kell maradnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: