DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: A Ferrari a következő pályákon még gyorsabb lesz

A csapat egykori pilótája nem gondolja, hogy a vb-cím már a Scuderia zsebében lenne, de arra számít, hogy a közvetlen folytatásban még jobban kirajzolódik az F1-75 előnye.

Felipe Massa nyolc szezont és 139 nagydíjat teljesített pályafutása során a Ferrarinál – nála többet csak Michael Schumacher és Kimi Raikkönen szolgált a maranellói csapatban. Massa a fedélzeten volt 2007-ben 2008-ban, mikor az istálló utoljára nyert egyéni, illetve konstruktőri világbajnoki címet. Eddig 2022 tűnik a nagy lehetőségnek, hogy a nyeretlenségi széria megszakadjon, bár a most 40 éves brazil figyelmeztet rá, egyelőre nem szabad borítékolni az istálló sikerét.

„Csodálatos, hogy Maranello ennyivel előbbre jár az új szabályok kiaknázásában, valamint az autó megbízhatósága terén is. Nem titok, hogy a Ferrari azért van ekkora előnyben a bajnokságban, mert az autójuk robosztus lett” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Massa. „De nyugodtnak kell maradnunk, mert az erőviszonyok egyelőre, pár verseny után még nem világosak. Nem mondanám, hogy a Ferrari már most zsebében érezheti a 2022-es világbajnoki címet.”



A brazil mégis jó esélyeket jósol a konstruktőri világbajnokságban már most 104 pontot gyűjtő – majdnem annyit, mint a 65 pontos Mercedes és 55 pontot Red Bull összesen – istállónak a közvetlen folytatásban.

„Most viszont olyan pályák jönnek, ahol fontosabb a leszorítóerő, mint a végsebesség: Imolára, Spanyolországra és Monte-Carlóra gondolok. Ilyen helyzetben a Ferrari még gyorsabb lehet, mint eddig volt, hiszen láthattuk, hogy a Red Bull gyors, míg a Ferrari kiegyensúlyozottabb a kanyarokban” – fejtegette Massa, miért kedveznek a következő pályák egykori istállójának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: