DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A Red Bull-Porsche kiváló kombináció lehet”

Az Audi és a Porsche beszállását többen is egyre biztosabbnak veszik. Gerhard Berger úgy véli, ha a Porsche az energiaitalos istállóval áll össze, az gyümölcsöző együttműködés lesz.

A Red Bull 2005 óta van jelen önálló csapatként a Formula-1-ben, 2009 óta pedig folyamatosan meghatározó tényezőnek számít, bár a hibridérában a tavalyi esztendőig csak mérsékelt sikereket tudott felmutatni. A Porsche a nyolcvanas évek derekán a McLaren partnereként egészen kitűnően muzsikált, Niki Lauda és Alain Prost (utóbbi kétszer is) révén zsinórban három világbajnoki címet tudott nyerni a gyártó.

Utána 1991-ben egy rettentően gyenge kísérletet tett egy szívómotoros visszatérésre a Footwork partnereként, de az erőforrás annyira pocsékra sikeredett, hogy az évad derekán bedobták a törölközőt és azóta a Porsche az F1 környékére sem jött. A hírek szerint azonban hamarosan visszatér az Audival együtt.

A McLaren-Porsche bomba siker volt, a Red Bull-Porsche is az lenne?


„A Formula-1 számára kétségtelenül hasznos lenne, ha ez a két kiváló márka valóban újra a mezőnybe érkezne. A Red Bull és a Porsche például biztosan jó párosítás. Úgy mondanám, jó eséllyel remekül működnének együtt. Erősen olyan érzésem van, hogy ez így is fog történni” – idézi Gerhard Berger szavait a Motorsport.com holland platformja.

„Szerintem a jövőbeli kilátások szuperek. Már marketing szempontból is tökéletes páros lenne a Red Bull és a Porsche. A Formula-1-nek pedig szüksége van az ilyen típus vérfrissítésekre. Hogy úgy befürödhetnének-e a német gyártóval, mint nemrég a Renault-val? Nem hinném, a Renault ugyanis egyszerűen motorszállítója volt a bikáknak, a Porsche sokkal inkább partnerük lenne.”

„Tényleg úgy gondolom, hogy a Red Bull-Porsche kitűnő párost alkotna, százszor jobban illik az istállóhoz a német gyártó, mint a Renault” – tette hozzá a tízszeres futamgyőztes osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: