DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamiltont elkényeztették az elmúlt évek”

Az is állhat a hétszeres világbajnok döcögős szezonkezdetének hátterében, hogy már régen volt dolga lassabb autóval. Ahhoz képest viszont nem is annyira elkeserítő a helyzet.

2022-re előzetesen mindenki úgy tekintett, mint egy meglepetéseket tartogató évre, és néhányan valóban nem ott találták magukat, ahová várták. A Ferrari pozitív értelemben mozdult el a korábbi helyéről, a Mercedes azonban egyelőre hátrafelé lépeget a mezőnyben, legfőképp a delfinezés miatt, ami a csapatok közül leginkább az ő életüket keseríti meg.

Pedig az Ezüst Nyilakat idén némi extra figyelem is kíséri, a várva várt George Russell-Lewis Hamilton összecsapás azonban egyelőre mintha elmaradna, vagy legalábbis nem az élen, látványosan zajlik. Mindketten a szezon legkiegyensúlyozottabb versenyzői közé tartoznak, Russell azonban meglepetésre előrébb áll a pontversenyben; ő a második, míg Hamilton az ötödik jelenleg.



A korábbi F1-es versenyző, Marc Surer szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy a brit világbajnok egyelőre nehezebben hangolódik össze a problémás autóval; Russell mintha gyorsabban hozzászokott volna, ami némileg érthető is. „Lewis az elmúlt néhány évben csak tökéletes autókat vezetett, szóval el lett kényeztetve. Russell hozzá van szokva, hogy gyorsan menjen egy rossz autóval, Lewis nem” – nyilatkozta a német Formel1 interjújában.

Ez azonban Surer szerint közel sem jelenti azt, hogy Hamilton csillaga leáldozott. Szerinte a hétszeres világbajnok még mindig jó formában van. „Őszintén szólva arra számítottam, jobban megnehezíti majd a dolgát Russell, különösen az időmérőkön. De szinte alig van különbség kettejük között. Versenykörülmények között pedig Hamilton a mérce. Sokat panaszkodik a rádión, de mindent bele is ad. Ezért nem is aggódom miatta.” Az pedig meglepné, ha az ifjabb brit végül felülkerekedne az idősebben. „Nem hiszem, hogy ez meg fog történni. Ha pedig igen, az sem a képességeik miatt lesz, hanem a szerencse miatt” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: