DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alpine: Megadjuk Alonsónak az autót, ami jár neki

Az Alpine egyértelműen felzárkózott az élmezőnyre a tempó tekintetében, a megbízhatósággal azonban még akadnak gondok. Fernando Alonso helye a közvetlen élmezőnyben lesz?

A harmadik hely környékére is könnyedén odaérhetett volna a kétszeres világbajnok spanyol az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, ám autójának hidraulikus rendszere meghibásodott, emiatt falhoz csapta a gépet. Így csak a tizedik pozícióból indulhatott, ami eltérő stratégiát is vont magával. A biztonsági autó pályára küldése pedig rossz időpontban történt, teljesen tönkretéve Alonso versenyét.

Otmar Szafnauer azonban ígéri, Fernando Alonso alatt hamarosan olyan gép lesz, amivel hatékonyan veheti fel a harcot a dobogós helyezésekért. „Képesek leszünk a lehető leggyorsabban megadni Fernandónak az eddigi leggyorsabb autót, amiből kihozhatja a maximumot. Hogy már 40 éves elmúlt? Naná, remélem, sikerül megadnunk neki, ami jár” – ecsetelte véleményét az Alpine csapatfőnöke az AS hasábjain.

Úgy tűnik, Alonso ausztráliai tempója nem egyszeri kiugrás volt, az Alpine egyre jobb lesz


„Emlékszem, amikor én voltam negyven éves, sohasem fáradtam el. Most már 57 vagyok és egyértelműen fáradok. Ez az az év, amikor el kell érnünk, hogy Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal karöltve jobban kell tudnunk fejleszteni a versenyautót, mint a riválisok.”

„Ha jól végezzük a munkánkat, akkor mindent, amit idén megtanultunk, a jövő évben fel tudjuk majd használni a tervezéshez. De azt csak a szezon végén fogjuk látni, összességében hogyan tanultunk és hogyan fejlesztettünk a többiekhez képest.”

„Megadjuk Fernandónak azt az autót, amire szüksége van. A szezon még éppen csak elkezdődött, de azt azért már látjuk, hogy ezen a télen sem végeztünk rossz munkát. Tovább zárkózunk, még feljebb fogunk kerülni és még tovább fejlődünk idén” – tekintett előre Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: