DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen nem zárja ki, hogy dobogóra állhat

A fantasztikus visszatéréssel jelentkező dán pilóta nagyon szeretne elcsípni az idei évben egy dobogós helyezést, ami nem is tűnik lehetetlennek. Igaz, azt sejti, hogy nem önerőből.

Az első két versenyhétvégén mindenkit sokkolt Kevin Magnussen és a Haas feltűnő előretörése, a hetedik rajtkockából indulva végül az előkelő ötödik pozícióban végzett a rutinos dán. Szaúd-Arábiában szintén pontszerzéssel zárta a futamot, a Haas egyértelműen nagyot lépett előre az elmúlt két évhez képest.

Kevin Magnussen szeretné dobogós helyezéssel megkoronázni idei remeklését, de azért tudja, hogy ez nem olyan egyszerű. „Egyelőre álomszerűnek hat, hogy sikerüljön idén egy dobogós helyezést is elcsípnem, de mégis valamennyire reálisnak tűnik. Rengeteget gondolok erre” – osztotta meg gondolatait Magnussen a Beyond the Grid podcastjében.

„A legjobb három istálló mögött egyértelműen harcban lehetünk a középmezőny legjobbja címért. Ha a rajtrácson hetedikként foglalhatok helyet, mert én voltam a hetedik leggyorsabb, méghozzá normál körülmények között, az reménykedésre adhat okot. Ha néhány előttünk haladó autónak gondjai adódnak, máris dobogóra kerülhet az ember.”

Magnussen szerint, ha néhány élmenőnek gondjai lesznek, befuthatnak dobogós helyre


„A szezon kezdetén a Mercedes is időnként elkaphatónak bizonyult, nincsenek olyan sokkal előttünk, nem is kellene olyan hatalmas szerencse. Azt nem gondolom, hogy nyers versenytempóból képesek lennénk elérni egy dobogós helyezést, de elég csak a tavalyi szezonra gondolni, amikor időnként teljesen szokatlan versenyzőket is köszönthettünk az első három helyezett között.”

„Emiatt nem is gondolom, hogy annyira irreális álmodozás lenne arra gondolnom, hogy idén nekem is sikerülhet. Számítani nem számítunk rá, mert alapvetően nincs meg hozzá a tempónk, de azért álmodozni szabad róla. Egy kisebb összeget fel mernék tenni rá, hogy sikerülni fog. A hirtelen újraindult pályafutásomat egy csodálatos bónusznak fogom fel és élvezem minden percét, hogy itt lehetek. Egyszer már lezártam ezt a fejezetet magamban és most kevésbé félek a bizonyítási kényszertől” – tette hozzá Kevin Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: