DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Lewis gyorsabban alkalmazkodik”

Pedro de la Rosa elevenített fel egy régi történetet arról, hogy Lewis Hamilton milyen gyorsan érez rá bizonyos dolgokra vagy tanul meg egy új pályát - szerinte ez jelenti a különbséget.

Érdekes történetet mesélt el Pedro de la Rosa: még 2009-ben csapattársak voltak a McLarennél Lewis Hamiltonnal és a szimulátorban gyakorolták az Abu Dhabi Nagydíj pályáját. Hamiltonnak nem tartott sokáig megtanulni...

"Annak idején a teljes délelőttöt azzal töltöttem, hogy tanultam a pályát és javítgattam a köridőmet a szimulátorban. Emlékszem, Lewis délben megérkezett. Addigra én elégedett voltam már a teljesítményemmel. Lewis leült és megkérdezte, hogy az első kanyar balra vagy jobbra fordul-e. Mondtam neki, hogy Lewis, te meg sem nézted a pályarajzot! Nem nézte. Mondtam, hogy az első egy harmadikas balkanyar. Majd három, alig három kör után pontosan ugyanazt a kört produkálta, mint én. Nem vagyok rá túl büszke..." - mondta de la Rosa az F1 Nation podcastben.

-00122007_395



A spanyol szerint ez azt példázza tökéletese, hogy Hamilton milyen gyorsan alkalmazkodik bármihez. "Ugyanazt az időt tudta, de nem győzött le, nap közben nagyjából ugyanott tartottunk. A lényeg, hogy ő ilyen gyorsan eljutott a határokhoz. Normál körülmények között tartottam az időit, a probléma akkor jelentkezett, amikor kopott a gumi, változott az üzemanyagszint, fújt a szél, esett az eső egy kanyarban, ilyesmi..." - magyarázta.

"Lewis gyorsabban alkalmazkodik. Fernando Alonso, Max Verstappen, Charles Leclerc - ők is. Itt jön ki a különbség. Felrakunk egy új szett gumit és ők azonnal ki tudják aknázni az extra tapadást. Nekem ez két körömbe került, addigra el is kopik az új abroncs legjobban tapadó rétege. Ők nagyon-nagyon különlegesek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: