DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean tesztje továbbra is tervben van a Mercedesnél

Toto Wolff a szavát adta arra Romain Grosjeannak, hogy még az idei esztendőben tesztelheti a Mercedes versenygépét. A csapatfőnök szerint ez a késés ellenére is biztosan megvalósul.

Romain Grosjean egyfajta búcsúajándékot kapott a Mercedestől 2020 végén. A francia versenyző számára a Bahreinben elszenvedett emlékezetes baleset volt az utolsó momentum az F1-ben, ezért a német istállónál azt szerették volna, ha egy szebb élménnyel köszön el a sportágtól, így felajánlottak neki egy tesztlehetőséget.

Erre a tervek szerint a 2021-es Francia Nagydíj hetében került volna sor, de ez végül ez meghiúsult részben a járványhelyzet, részben pedig az IndyCar naptára miatt, mivel a 35 esztendős versenyző az amerikai sorozatban folytatta pályafutását. Ennek ellenére, úgy tűnik, a Mercedes nem felejtette el, amit ígért, ugyanakkor nem egyszerű megfelelő időpontot találni ennek az eseménynek.



„A teszt biztosan meg fog történni. Elköteleztük magunkat mellette. Meglátjuk, hogy mihez tudunk kezdeni, vagy, hogy ő mit tud majd csinálni, de erre sor fog kerülni. Amikor a szavamat adom, akkor a szavamat adom” – idézte Toto Wolff szavait a Motorsport.

A tesztről magát Grosjeant is rengetegen kérdezték, aki szintén megerősítette Wolff szavait, ezek alapján pedig az idei évben biztosan láthatjuk őt a Mercedes egyik autójában.  

„Abu Dhabi után küldtem egy üzenetet Totónak, eltelt néhány hét, aztán ő is válaszolt is. Egy köszönömmel kezdte, aztán az utolsó mondatban az állt, hogy „Idén be kell ülnöd abba az autóba.” Még mindig tervben van, de történt néhány dolog tavaly, ami nem könnyítette meg a helyzetemet. Idén nem lehetek ott a Francia Nagydíjon, mert akkor Iowában versenyzünk, de a Mercedes mindenképp szeretné megcsinálni, és én is szeretném. Még akkor is, ha a nyakam haldokolni fog, mert elveszítettem az izmaim egy részét. Megkérdezhetitek Pato O'Wardot, hogy milyen volt egy F1-es autóban” – mondta Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: