DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Verstappen sokat hibázik, Leclerc nem”

Eddie Irvine Michael Schumacherhez hasonlította a regnáló világbajnok hollandot, az ex-F1-es pilóta mégis talált olyat, amelyben szerinte viszont a jelenlegi éllovas ferraris a jobb.

Bár a Red Bullok megbízhatósági problémái miatt az összetett állása nem adja ezt vissza, a 2022-es Formula-1-es idény egyelőre egyértelműen Charles Leclerc és Max Verstappen csatáját hozza. Az első három futamból kettős a ferraris kihívó nyert meg, Szaúd-Arábiában viszont a címvédő győzött nagy csatában a monacói ellen.

Eddie Irvine, a Ferrari korábbi pilótája La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva vetette össze a két vb-aspiránst: „Nem hiszem, hogy bárki is gyorsabb lenne Verstappennél, de még mindig sokat hibázik. Leclerc nem csinál ilyet” – vélekedett az exversenyző. Amikor rámutattak, hogy Leclerc is tört már autót fontos pillanatban, mint például a 2019-es bakui vagy a tavalyi monacói kvalifikáció, Irvine így reagált:

verstappen-leclerc-redbull-f1-2022



„Egy ilyen incidens az időmérőkön nem annyira releváns. Verstappen azért követ el hibákat, mert engedi magát elragadtatni az agresszivitása által. Leclerc nagyon intelligens, megvan a személyisége és érett. Ilyen tekintetben Verstappen számomra „fiatalabbnak” tűnik mentálisan, viszont óriási tehetséggel áldották meg.”

„Leclerc és Verstappen egyaránt nagyon erős” – folytatta az észak-ír. „Hamilton is kivételes, még ha nem is gondolom, hogy ugyanolyan sebességgel rendelkezik, mint Verstappen. Max Michael Schumacherre emlékeztet: nagyszerű versenytempót képes tartani, és senki a közelébe sem tud kerülni azonos autóban.”

A fentiek és Leclerc tetemes pontelőnye ellenére Irvine nem gondolja úgy, hogy lefutott lenne az idei F1-es világbajnoki harc: „A Red Bull, Verstappen és Adrian Newey ellen kell harcolni. Ez nagyon nehéz lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: