DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Ezt nehéz lesz a Red Bullnak visszahozni”

Mark Webber szerint korábbi csapata mellette az AlphaTaurin is látszanak a megbízhatósági problémák és bár biztosan javulni fognak, de nehéz lesz ezeket a hibákat eltüntetni.

A Red Bull korábbi F1-es futamgyőztese, Mark Webber szerint sem fér bele több ilyen jellegű hiba volt csapatától, mint amiből már hármat is láttunk idén: Max Verstappen kétszer, Sergio Perez pedig egyszer esett ki technikai hiba miatt, így a holland minimum 36 pontot dobott el, a csapat pedig összesen már több mint ötvenet.

11



"Az világos, hogy a sebességük megvan, erősek, bár Ausztráliában ahhoz nem voltak elég erősek, hogy futamot nyerjenek. De amikor kidobsz 18 pontot és talán a leggyorsabb körért járó pluszegységet, meg mindent, akkor az hatalmas, óriási veszteség. Charles (Leclerc) pedig közben duplázik: még egy győzelem, még egy leggyorsabb kör, ez így már trükkös. Hosszú a szezon, a Red Bull nem adja fel, de ezeket nehéz lesz visszahozni" - idézi Webber szavait a Channel 4.

"Közben pedig nézzünk rá az AlphaTaurira is: szintén nehézkes a szezonrajtjuk a megbízhatóság terén. Bahreinben és Szaúd-Arábiában is gondjaik voltak, szóval náluk is porszem került a gépezetbe. Keményen kell dolgozni a Red Bullnál, nyilván nem félnek rátenni még egy lapáttal, de a Ferrari vitorláit most fújja a szél" - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: