DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Sainz: Gond volt a kormánnyal, de én hibáztam

A Q3-as vesszőfutás után a futam is technikai problémával kezdődött: kormánycsere miatt rajtolt rosszul Carlos Sainz, aztán a második körben kavicságyban végezte. Legalább a negyedik helyig zárkózhatott volna fel Melbourne-ben.

Az időmérő után nem titkoltan dühös volt Carlos Sainz, akit még Mattia Binotto csapatfőnök sem tudott vigasztalni: a Q3 döntő menete előtt a garázsban probléma jelentkezett az indítóval, csak három perc késéssel tudott kigurulni, rosszul felmelegített gumikon pedig mindössze a kilencedik rajthelyet szerezte meg.

A spanyol egy jó alvásban bízott, és abban, hogy vasárnap majd sikerül felzárkóznia, de terve hamar meghiúsult. Már a rajt rosszul sikerült, öt pozíciót veszített az első körben, a másodikban pedig a fűre futott és kiforgott a 10-es kanyarban – szerencséjére nem talált el senkit az aszfalton keresztülcsúszva, de a kavicságy foglyul ejtette a Ferrarit, így percek alatt véget ért számára az Ausztrál Nagydíj.



„Újra problémánk volt a kormánnyal, hasonló, mint tegnap. Néhány gomb nem működött rajta” – nyilatkozta az Albert Parkban a tévékameráknak Sainz. „Cserélni kellett a kormányt, ami azt jelentette, hogy nem volt megfelelő pozícióban a rajtnál. Ezért fulladtam vissza, a kuplung és nyomaték miatt. Ez hátrányba hozott, próbáltam pozíciókat nyerni az első három körben, de aztán elkövettem egy hibát, mivel a gumi valószínűleg még nem állt készen az előzésekre. Rosszul mértem fel a tapadást és hibáztam, ami kiesést eredményezett.”

A versenyző úgy gondolja, lehetséges lett volna legalább a negyedik helyig felzárkózni, a két nap problémái nélkül pedig a győzelemért küzdhetett volna Charles Leclerc-rel.

„Ez nem tökéletes, nem voltam én sem tökéletes a hétvégén, de a csapat sem volt az. Ki kell elemezni, mit rontottunk el, hogy erősebben térhessünk vissza. A legrosszabb eshetőség az volt, hogy az első négybe jövök fel egy erős felzárkózással. A tegnapi és mai gondok nélkül győzelemért kellett volna harcolnunk, ezért pontok nélkül távozni nagy csalódás. Ahogy mondtam, csapatként ennél jobban kell törekednünk a tökéletességre” – mondta Sainz, aki a nullázás ellenére csak egy helyet veszített a bajnokságban, a harmadik pozícióban áll, de 33 pontja kevesebb mint fele Leclerc 71 egységének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: