DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Marko: Nehéz idők várnak ránk

A szezon elejétől megküzd az új szabályokkal a Red Bull, és egyelőre úgy tűnik, vesztésre állnak a technikával szemben. A Ferrari pedig szerintük egy másik szint jelenleg.

Sorozatban a harmadik versenyhétvégén alakult a Ferrari-Red Bull csata Ausztráliában, az időmérőn Charles Leclerc húzta maga után a két energiaitalos autót. A vasárnapi verseny aztán nem úgy alakult, ahogy azt elsősorban a Red Bull elképzelte: Leclerc a rajt és a biztonsági autós fázisok után is az élen maradt, még csak megzavarni se tudta őt Max Verstappen, de senki más sem. A holland végül sehol nem végzett, idén másodjára megállt alatta az autó.

A csapatfőnök, Christian Horner egyelőre semmi konkrétat nem tudott mondani arról, mi történt pontosan, és a tanácsadó, Helmut Marko is bizonytalanul nyilatkozott a problémáról. Annyit mindenesetre el tudott mondani, hogy nem teljesen ugyanaz történt, mint a szezonnyitón. „Szivárgott az üzemanyag, de nem tudjuk, hogy pontosan hol és hogyan. Egyszerűen csak rengeteg kifolyt belőle. Ezért kértük arra, hogy azonnal álljon meg, lehetőleg egy tűzoltó készülék közelében” – mondta az osztrák a verseny után.



A címvédőt természetesen frusztrálta az újabb kiesés, és egyelőre le is mondott a bajnoki reményeiről. Marko sem optimista még, sok munka áll a Red Bull előtt, ha nem szeretnének túl hamar kiszállni a meccsből. „Nemcsak, hogy megbízhatósági problémáink vannak, de azt se tudjuk, miből fakadnak. A másik gondunk a súlyprobléma, abban is még a Ferrarinál is rosszabbul állunk. Nehéz egyensúlyozni mindezekkel, különösen a költségvetési plafon miatt.”

„Nehéz idők jönnek. Megdöbbentünk, hogy a Ferrari mennyire gyors volt ma. Nekik sokkal kevésbé kellett figyelniük a gumikra is, mint nekünk. Egyszerűen egy másik ligában játszottak, mi pedig egyértelműen le voltunk maradva, még úgy is, hogy Perez remek versenyt teljesített” – kommentálta a Leclerc dominálta futamot a tanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: