DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Idén Verstappen lesz nyugodtabb, Hamilton pedig durván agresszív?

Tavaly az átlagosnál is nagyobb agresszivitásra volt szükség Max Verstappentől, hogy a gyorsabb Mercedes ellen lehessen esélye. Van, aki szerint idén megfordul a dolog és Lewis Hamilton vezet majd így.

Egyelőre nem egymás ellen küzd a két tavalyi világbajnoki aspiráns, ugyanis Lewis Hamiltont jelentősen visszafogja az új szabályok miatt az idei évre jelentősen áttervezett Mercedes átmeneti (?) gyengesége. Max Verstappen Charles Leclerc-rel csatázik a futamgyőzelmekért, egyelőre 1-1 az állás. Többen észrevették, hogy az eddigiekhez képes láthatóan visszavett agresszivitásából a holland, de ez valószínűleg nem azért van így, mert más az ellenfél.

„Teljesen egyértelmű számomra, hogy máshogy vezet Max Verstappen, mint 2021-ben. Bahreinben és Szaúd-Arábiában is szikrázóan kemény csatát vívott Charles Leclerc ellen, de egyszer sem értek össze. Most már úgy versenyez, mint egy igazi bajnok. Meg akarja védeni koronáját, ehhez pedig folyamatosan észben kell tartania, hogy értékes pontokat kell szereznie” – ecsetelte véleményét Pedro de la Rosa az F1 Nation podcastjében.

De la Rosa szerint Hamilton veszi át idén a túlzottan agresszív szerepet, ha a Mercedes meggyógyul


„Eljön az a pont, amikor Lewis Hamilton és a Mercedes újra visszatér az élmezőnybe és látjuk majd, hogy ellene is másképp fog harcolni, mint korábban. Ha ez megtörténik, szerepet cserélnek és Lewis lesz a tavalyi Max. Hamilton szuper-agresszív lesz Verstappen ellen, miközben Max sokkal többször fog a világbajnoki összetett pontversenyre gondolni.”

„Egészen más Verstappent fogunk látni. Nem hinném, hogy Max azért harcolt más módon Leclerc ellen, mert olyan sok éven át gokartoztak volna együtt. Emlékezzünk a 2019-es Osztrák Nagydíjra. Akkor is ugyanezt a két versenyzőt láthattuk egymás ellen menni és Verstappen elképesztően agresszíven terelte ki Leclerc-t. Akkor még nem nagyon volt mit veszítenie és bármi áron győzni akart” – tette hozzá de la Rosa, aki szerint Verstappen felnőtt és már van mit veszítenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: