DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda sosem versenyzett még Ausztráliában

Életében először indulhat az Ausztrál Nagydíjon Yuki Tsunoda. Az AlphaTauri japán pilótája eddig csak szimulátoron próbálhatta ki a melbourne-i pályát, így új kihívások várnak rá.

2019-ben rendeztek utoljára futamot az Albert Parkban, mivel azóta sajnos kétszer is elmarad a versenyhétvége a koronavírus okozta nehézségek miatt. Yuki Tsunoda 2021-ben lett a mezőny tagja, vagyis számára még nem volt lehetőség arra, hogy Ausztráliában versenyezzen.

A fiatal japán pilótának, annak ellenére sem jött össze mindez, hogy 2020-ban a Castrol Toyota Racing Series-ben indult, ahol futamokat nyert és dobogós helyezéseket szerzett az országtól nem messze, Új-Zéland különböző pályáin.



„A melbourne-i pálya teljesen új lesz számomra, és eddig csak egyszer vezettem rajta a szimulátoron. A szokásos megközelítésemet fogom követni egy új pálya esetében, és a szabadedzések során növelnem majd a sebességemet. Az elrendezés megváltozott az előző évekhez képest, ami egy gyorsabb pályát fog eredményezni” – idézte Tsunoda szavait a RacingNews365.

Az AlphaTauri tehetsége úgy gondolja, más gondjaik is vannak a tapasztalatlansága mellett, mivel a megbízhatóság mellett még számos területen kellene fejlődniük.

„Ahogy fejlesztjük az autónkat, több leszorítóerőre törekszünk anélkül, hogy a végsebességet feláldoznánk. A csapatnak világos képe van arról, hogy hol kell javulnunk. Bahrein és Szaúd Arábia két nagyon különböző pálya volt, és remélhetőleg Ausztráliában még jobban tudunk teljesíteni, hogy a középmezőny elején harcolhassunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: