DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ricciardo a pontokban reménykedik

Elérhetőnek tartja a pontszerző zónát Ausztráliában Daniel Ricciardo. A McLaren versenyzője 2019 után versenyezhet ismét a hazájában, a módosított pálya pedig akár kedvezhet is nekik.

2020-ban vendégeskedett utoljára Melbourne városában a Formula-1, ám akkor a koronavírus miatt végül az utolsó pillanatokban kellett lemondani a versenyhétvégét. Noha már tavaly is szeretett volna visszatérni a sportág Ausztráliába, erre sajnos a járványhelyzet okán továbbra sem volt lehetőség, idén viszont újból versenyezni fognak az Albert Parkban.

A pályán azóta több helyen módosítottak, amely ezáltal gyorsabbá vált és az F1 történetében először lehet majd négy helyen is használni a DRS-t. Daniel Ricciardo szerint a változtatások akár még jól is jöhetnek a McLaren számára, melynek pilótái eddig csak szenvedtek az idei konstrukcióval.



„Az ausztrál pálya ismét gördülékeny és elég gyors lesz, különösen a változtatások miatt, amiket eszközöltek. Ez talán kedvezhet nekünk, és így harcolhatunk a pontokért. Tudom, hogy ez nem túl magas elvárás, de egyelőre tényleg ez minden, amit megcélozhatunk. Amíg nem kapunk néhány nagyobb frissítést, azt hiszem, bármi, ami a top 10-en belül van, egyelőre kisebb győzelemnek tekintünk” – idézte Ricciardo szavait a Motorsport.

Az ausztrál pilóta viszonylagos optimizmusa Melbourne-t illetően abból fakad, hogy szerinte a McLaren teljesítményének eddigi hatalmas kilengése pályaspecifikus volt, és reméli, hogy a Bahreinben tapasztalt gondok csak egyszeriek voltak.

„A szaúdi hétvégén történteket csak a pálya jellemzőinek tudnám be, szóval nagyon remélem, hogy Bahrein egy kicsit inkább mumusszituáció volt a számunkra. Kijavítottunk néhány dolgot a fékekkel kapcsolatban, amelyekkel Bahreinben problémáink voltak, de úgy gondolom, hogy ez egy olyan pálya volt, ami megfelelt nekünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: