DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jelentős pénzt kereshet az F1 Amerikában

Az eddigieknél jövedelmezőbb televíziós szerződést szeretne kötni a Formula-1 tulajdonosa az Egyesült Államokban. Erről a Liberty Media elnöke beszélt nemrégiben.

2018-ban kerültek át az NBC-től az ESPN-hez a Formula-1 közvetítési jogai, ám az amerikai televíziós társaság szerződése hamarosan lejár. A Liberty Media elnöke, Greg Maffei szerint az Egyesült Államokban jelenleg hatalmas az érdeklődés a sportág iránt, így mindenképp szeretnék kihasználni ezt a helyzetet.

„Idén az ESPN-en vagyunk, jövőre pedig közvetítő partnert keresünk. Nagy az érdeklődés és reméljük, hogy egy nagyszerű társat találunk majd, ami lehet az ESPN, de lehet más is. Valószínűleg sokkal kedvezőbb összeget fogunk kapni, ami remélhetőleg még mindig jó lesz a közvetítő partner számára is” – mondta Maffei a CNBC-nek nyilatkozva.



Maffei az új versenyekre is kitért, idén ugyanis bemutatkozik Miami, jövőre pedig az F1 visszatér Las Vegasba.

„Tavaly Austinban elképesztő versenyünk volt, a Formula-1 történetének legnagyobb futama a résztvevők számát tekintve, valószínűleg ötször annyi, mint öt évvel ezelőtt volt. A következő, május 6 és 8 között megrendezésre kerülő versenyünk Miamiban lesz, amelyre körülbelül 36 óra alatt elkeltek a jegyek. Ezek a másodlagos piacon óriási felárért cserélődnek, a kereslet tehát nagyon erős. A lehetőség továbbra is megvan arra, hogy meglovagoljuk ezt a helyzetet. Növelhetjük az ESPN és a Drive to Survive nézettségét, felismerhetjük a növekvő rajongói bázisunkat és a szponzoráció erejét itt az USA-ban, Vegas pedig megteremtette a lehetőséget, hogy még nagyobb tőkét kovácsoljunk ezekből” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: