DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner szerint Schumacher nem veszítette el az önbizalmát

A Haas F1-es csapatfőnöke is tudja, hogy magasabban van a léc német pilótája számára idén, mint volt 2021-ben, de úgy véli, a második évét teljesítő versenyzőnek ezzel is meg kell birkóznia.

Miközben a Haas a sereghajtó pozícióból szemlátomást a középmezőny elejébe ugrott a 2022-es Formula-1-es szezonra, a fő eredményeket egyelőre a visszatérő Kevin Magnussen hozza, miközben a második idényét teljesítő Mick Schumacher eddig mindkét hétvégén elmaradt a dántól. Szaúd-Arábiában ráadásul az időmérőn csúnyán össze is törte az autót a német, Günther Steiner csapatfőnök szerint azonban mindez nem fogja megtépázni pilótája önbizalmát:

schumacher-dzsidda-crash-dppi-1



„Nem hiszem, hogy önbizalmat fog veszíteni” – idézi szavait a Motorsport.com hírportál. „Nyilván a léc most kissé magasabban van, mint előző évben. Tavaly nem volt kérdés, a 19-20. hely volt a miénk, mert ott tartottunk – de egyébként konstansan.”

„Idén viszont szerintünk jó, hogy nagyobb a nyomás rajta, mert ezt is meg kell tanulni” – vélekedett Steiner. „Mindig azt mondom, hogy minél magasabbra jutsz, annál kevésbé kapsz levegőt. Úgyhogy ezzel meg kell birkózni, ez is része annak, ha F1-es versenyző vagy. Minden versenysportolói vagy topmenedzseri pozícióban nagy a nyomás, s ha nem szereted ezt, akkor csinálj inkább valami mást.”

Steiner szerint fontos, hogy Schumacherrel kielemezzék a dzsiddai kvalifikáción történteket: „Át kell beszélnünk, de szerintem neki kell ezt megtennie, mert nem mi vezetjük az autót, nekünk meg kell mutatni azt, amit látni szeretne. Össze kell vetnünk az adatokat Kevinével. Túl keményen próbálkozott? Nem tudom. Nem voltak eléggé melegek a gumik? Rá kell jönnünk. Utána pedig az autóba visszaülve visszanyerheted az önbizalmad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: