DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Ricciardo rosszkor hagyott ott minket

A csapatfőnök szerint nagyon szerencsétlen volt az ausztrál csapatváltásának időzítése, hiszen így lemaradt arról, hogy a Honda-motorral felszerelkezve sikerre vigye az istállót.

Daniel Ricciardo Red Bull-ígéretként csatlakozott a száguldó cirkuszhoz még 2011-ben, a HRT autóját vezetve. Onnan aztán hamar átkerült az akkor még Toro Rosso néven futó testvércsapatba, 2014-ben pedig, honfitársa, Mark Webber visszavonulása után ő kapta a Red Bull-ülést. Nem is alakult rosszul az első szezonja a nagycsapatnál, Sebastian Vettelt le is győzte csapaton belül, ám a hibridéra további szezonjai küzdelmes időszakot hoztak a bikások számára. 2018-ban majdnem motorszállító nélkül maradtak, az időközben Red Bull-pilótává előlépő Max Verstappen is egyre inkább Ricciardo fejére nőtt, így öt év után a Méhészborz úgy döntött, máshol próbál szerencsét.

Míg ő a Renault-nál, majd a McLarennél kereste a versenyképes autót, a Red Bull a Hondával társulva két év alatt a domináns Mercedes fő kihívójává lépett elő, 2021-ben pedig Verstappen révén pedig az egyéni bajnokságot meg is nyerték. A csapat főnöke, Christian Horner most, az Ausztrál Nagydíjhoz közeledve a The Weekend Australian lapnak nyilatkozott egykori pilótájukkal kapcsolatban, és elmondta, sajnálja, hogy éppen így jött ki neki a lépés, de megérti, miért cselekedett akkoriban úgy, ahogy.



„Daniel úgy érezte, Max fölénybe került vele szemben, és nem akart második számú pilóta lenni. Az időzítése viszont elképesztően rossz volt. Kétségei voltak a Honda-motorral kapcsolatban, amiről később kiderült, hogy győztes konstrukció” – mondta Horner.

Továbbra is szimpatizál egykori versenyzőjével, és úgy látja, sajnos most megint ugyanabba a szituációba csöppent, mint a Red Bullnál. „Daniel nagyszerű pilóta, és szomorúak voltunk, amikor elhagyta a csapatot. Sajnos nem is jöttek be a számításai. Remek képességű, fantasztikus személyiség, és most megint egy versenyképes csapattársat kapott maga mellé. Szerintem ez eléggé próbára teszi őt most” – érzett együtt az ausztrállal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: