DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

„Megérkezett Charles 2.0”

A Ferrari korábbi tesztpilótája elismerően beszélt a fiatal monacóiról, aki szerinte rengeteget ért mentálisan az elmúlt egy évben, és hozzáállása már valóban, akár egy bajnoké.

Charles Leclerc-rel kapcsolatban két jellemzőt emeltek ki már F1-es karrierje legelején (sőt, előtte is): az egyik a tehetsége, a másik a mentális ereje. A monacóit a versenypályán és azon kívül is érték veszteségek az évek során, ő azonban rendületlenül dolgozott azon, hogy beteljesíthesse álmát, és a Ferrarit vezetve felállhasson a világ tetejére.

A vörösökhöz való, 2019-es csatlakozása óta erre most mutatkozik a legnagyobb esély; a tesztek és az első két verseny alapján úgy tűnik, a csapatnak kifizetődik a hosszas felkészülés az F1 új érájára. Ugyan a címvédő, Max Verstappen megnehezíti a dolgukat, de az elmúlt két év hullámvölgye után egyértelműen nagyot léptek előre.



Nemcsak a Ferrari, maga Leclerc is. Így látja ezt Marc Gené, a maranellóiak korábbi tesztpilótája, aki szerint a Ferrari-nevelt monacói sokkal érettebbé vált, debütálása óta is értelemszerűen, de a tavalyi szezonhoz képest különösen. „Charles korábban nagyon-nagyon érzelmes volt, idénre viszont rengeteget változott. Ez már Charles 2.0. Amikor Barcelonában, a privát teszten találkoztunk, sok időt töltöttünk együtt, és úgy vettem észre, hogy teljesen megváltozott a hozzáállása” – mondta a spanyol az F1 Nation podcastjében.

Úgy véli, ez a változás mások számára is látható, elég csak Bahreinre visszagondolni, és azt a Leclerc-t összehasonlítani a tavalyival. „Arra számítottam, hogy sokkal jobban ujjongani fog majd az időmérő és a verseny után, de sokkal érettebbnek tűnt; olyannak, aki tudja, hogy ez a bajnokság még nagyon hosszú.” Gené szerint ez a jó megközelítés, és a siker érdekében rendkívül fontos, hogy ne csak Leclerc, de az egész Ferrari is megőrizze a hidegvérét, bárhogy alakul a szezon. „Mattiának, Charles-nak és Carlosnak fontos távol tartania azokat az érzelmeket, amik ránk, olaszokra jellemzők. Azt a tifosira kell hagyni. A fő, hogy ők ne legyenek érzelmesek. Mattiának, aki félig svájci, nincs is ezzel gondja, és Carlosnak sem, aki az édesapja révén ilyen nyugodt” – méltatta a maranellóiakat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: