DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Binotto: Felkészültebbek vagyunk, mint négy éve

A csapat 2017-ben és 2018-ban a szezon közbeni fejlesztésen bukott el, de a csapatfőnök szerint idénre megváltozott a helyzet. Mattia Binotto elmondta: Charles Leclerc készen áll a világbajnoki küzdelemre.

A Ferrari kiválóan kezdte a 2022-es szezont, de nem az idei lehet az első év a hibrid erőforrások bevezetése óta számított érában, hogy a csapat a világbajnoki címért küzdhet. A 2017-es és 2018-as szezon egyformán erősen indult – azokban az években is a Ferrari nyerte a szezonnyitót –, ám a vezérpilóta Sebastian Vettel az évadok második felében lendületet veszített, így a szezonzárón már egyik évben sem volt esélyes a vb-címre. A 2022-es bajnokság azonban más lesz, hangsúlyozta a csapatfőnök.

„A fejlesztés szintjének fenntartása a szezon folyamán mindig kihívás, nem csupán számunkra, de az összes istálló számára is” – idézi a Motorsportweek Binottót. „Igaz, hogy a riválisaink bizonyítottan erősek ebben a tekintetben, miközben a Ferrari lába alól az utolsó két lehetősége során, 2017-ben és 2018-ban kicsit kicsúszott a talaj.”



„Azóta viszont az autótervezés tekintetében javítottunk a rendelkezésünkre álló eszközökön, azaz szélcsatornán, módszertanon, folyamatokon és szimulátoron. Úgy vélem, ma sokkal felkészültebbek vagyunk a múlthoz képest, így jobb munkát tudunk végezni a fejlesztés terén is. Szükség is van erre, mivel ma megköt minket a költséglimit, ami a fejlesztés ütemét befolyásolni fogja fontos tényezőként.”

Két futam elteltével az egyelőre vezérpilóta szerepét betöltő Charles Leclerc 12 ponttal vezeti a világbajnokságot Carlos Sainz és kereken 20-szal Max Verstappen előtt. Készen áll a monacói arra, hogy 2007 óta az első ferraris bajnoki címért küzdjön?

„Szerintem készen áll, de erre számítottam is. Amikor hosszabbítottunk vele 2024-ig, azért volt, mert tudtuk, mire képes. Most egyszerűen demonstrálja, hogy képes a bajnoki címért küzdeni, kérdésen felül. Megvan hozzá a tehetsége, megvannak a képességei. Nagyon jó versenyző, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a versenyeken szerepel” – mondta Leclerc-ről a svájci olasz csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: