DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Gasly bízik a Netflixben

Sok kritika érte az utóbbi időben az F1-ről dokumentumfilm-sorozatot készítő vállalatot, ám az AlphaTauri francia pilótája némileg más véleményen van, mint a többiek. Elvárásai azért neki is vannak.

2019-ben debütált a Netflix Formula-1-es sorozata, a Drive to Survive, amely dokumentumfilm-szerűen igyekszik feldolgozni az egyes szezonokat. Mostanra azonban különösen a paddockból egyre kevesebb rajongója van a műsornak, a szereplők (de még a nem szereplők) szerint is egyre jobban torzítja a valóságot. A legfőbb kritikus, Max Verstappen nemrég újfent élesen nyilatkozott a sorozatról, és továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem kíván szerepelni benne.

Mások az elégedetlenség ellenére ennyire drasztikus lépésre még nem szánták el magukat. A kisbikáknál versenyző Pierre Gasly például úgy véli, azért még vállalható a műsor. „Még nem láttam az egész évadot, gyakorlatilag csak az első két részt néztem meg. Az egyértelműen látszik, hogy egyes elemek csak a show kedvéért vannak benne. A többi pilóta nevében nem tudok nyilatkozni, nem is tudom pontosan, őket hogyan ábrázolja a Netflix. Ami Yukival bennünket illet, az egészen rendben van” – véleményezte az idei évadot.



Ettől függetlenül abszolút megérti kollégái aggályait, és jogosnak érzi, hogy hitelességet követelnek a Netflixtől. „Versenyzőként nyilván nem akarod, hogy olyannak fessenek le, amilyen nem vagy. Szerintem ez a legfőbb kérésünk” – mondta. Ő egyelőre úgy érzi, a készítők eleget tesznek ennek annyira, hogy ne vegye el a kedvét a szerepléstől. „Boldogan folytatom, amíg tényleg azt az embert mutatja be, aki valóban vagyok. Részemről soha nem volt semmi probléma. Sosem éreztem úgy, hogy túldramatizálnának bármit. Az elmúlt három évben amúgy is jutott belőle bőven, szóval nem is kell ide még több.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: