DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Perez: Tisztességesen versenyeztem

Nem érezte szabálytalannak a Carlos Sainz ellen bemutatott manőverét Sergio Perez. A Red Bull mexikói pilótája szerint szabályos volt, de megértette és elfogadta a történteket.

Bár szombaton megszerezte pályafutása első pole-pozícióját, vasárnap pedig egy kiváló rajt után vezette a versenyt, Sergio Pereznek végül kétszer is balszerencséje volt Dzsiddában. Az osztrák csapat pilótája előbb stratégiai hátrányba került Nicholas Latifi balesete miatt, majd újabb pozíciót bukott, amikor szabálytalanul került Carlos Sainz elé a biztonsági autós fázis alatt.

A 16. körben Sainz a bokszból kijövet, Perez pedig a pályán haladva érte el szinte egyszerre a biztonsági autós vonalat, majd a mexikói sorolt be a harmadik helyre, noha valójában Sainz előrébb volt a vonalnál. Ennek megfelelően helycsere következett, ám ez csak az újraindítás után következett be.



 „Nyilvánvalóan megpróbáltam blokkolni őt, ami megengedett abból a szempontból, hogy a biztonsági autós vonalon át tudsz menni, szóval úgy éreztem, minden tisztességesen történt. A csapat azt mondta, hogy adjam vissza a pozíciót, így a biztonsági autó után azonnal megtettem. Több információval rendelkeznek, mivel az autón belül nem tudod, hogy pontosan hol vagy a biztonsági autós vonalnál. Ebből a szempontból már úgy éreztem, hogy ez volt a helyes döntés” – idézte Perez szavait a Motorsport.

A Red Bull pilótájának komoly esélye volt a futamgyőzelemre, amit végül csapattársa szerzett meg. Utóbbinak természetesen tudott örülni, a saját versenye miatt azonban elég csalódott volt.

„Balszerencse és rossz időzítés. Úgy éreztem, hogy nagyjából kézben tartom a versenyt, aztán jött ez az incidens Latifitól. Alapvetően ez fájt nekem, és nagyon rosszkor jött a számomra. Versenyzőként semmit sem tehetsz ilyenkor. Minden a helyén volt, bőven volt tartalékunk a későbbiekre nézve, de sajnos nem tudtuk végrehajtani azt, amit kellett volna. Kicsit fájdalmas az autóban ezt átélni, de ilyen a versenyzés” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: