DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

McLaren: Alapvető problémáink vannak az autónkkal

Andreas Seidl csapatvezető szerint nincs konkrét oka a gyengélkedésüknek, egyszerűen nincs elég tapadása az MCL36-osnak. Ugyanakkor bízik benne, hogy a fejlesztéseik révén feljavulhatnak.

Az első, barcelonai teszten még úgy tűnt, a McLaren akár a közvetlen élmezőnyhöz is tartozhat 2022-ben, az első két nagydíj azonban kiábrándító pofonként hatott a wokingiak számára, akik inkább a sor végén kullogtak az esetek többségében – még úgy is, hogy Szaúd-Arábiában elcsíptek egy hetedik helyezést Lando Norris révén. Amikor az istálló problémáiról kérdezték, Andreas Seidl csapatfőnök nem kertelt:

„Egyszerűen nincs elég teljesítményünk. Nincs konkrét forrása a problémáknak. Az autó működik és jó alapokkal rendelkezünk, de egyszerűen hiányzik a tapadás. Nem számítok csodára, nem könnyű felzárkózni a riválisaink szintjére. Időbe fog telni, és türelmesnek kell lennünk” – nyilatkozta a Motorsport-Magazine.com hasábjain.

mclaren-szaudi-2022



Szembetűnő volt különösen az idénynyitón, hogy a három Mercedes-motoros ügyfélcsapat, közte a McLaren alkotta a sereghajtó bolyt, így joggal merülhetett fel, hogy az erőforrás is közrejátszik a küszködésben. Seidl ugyanakkor nem akart a motorpartnerre mutogatni, amikor ezt felvetették neki: „Tudjuk, hogy alapvető problémáink vannak az autónk teljesítményével. Pillanatnyilag erre koncentrálunk.”

Seidl a jelenlegi teljesítmény ellenére is optimista az év további részét illetően: „A fejlesztéseink elég jók voltak az elmúlt három szezon során. A nap végig ránk mosolygott, ez pedig most egy próba számunkra, hogy meg tudunk-e birkózni a helyzettel. Teljes mértékben arra fókuszálunk, hogy a lehető legtöbb teljesítményt kihozzuk az MCL36-osból. Folytatjuk azokkal az újításokkal, amelyeket már eleve beterveztünk. Ilyen módon talán el tudunk érni rövid távon is javulást. Ezzel egyidejűleg átfogó elemzést hajtunk végre a teljes aerodinamikai koncepciónkon.”

„A szezon elején vagyunk. Van még elég költségvetésünk és időnk a szélcsatornában, hogy folyamatosan fejlesszünk az autón. Nem hiszem, hogy a jelenlegi problémák megállítanak minket” – tette hozzá bizakodva a McLaren F1-es vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: