DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Leclerc és Verstappen elérhetetlen távolságban lesz a Mercedes számára”

Mika Hakkinen és Jacques Villeneuve után újabb ex-F1-es szúrt oda Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek. Ralf Schumacher szerint idén már nem szólhatnak bele a világbajnoki küzdelembe.

A 2022-es szezon második állomása volt Dzsidda, ahol a második Szaúd-arábiai Nagydíjat rendezték meg, Lewis Hamilton pedig önerőből 2009 után először búcsúzott az időmérőtől már a Q1 után. A futamon aztán ugyan pontot szerzett a hétszeres világbajnok, azonban csak egyetlen egységet zsebelt be a 10. helyével.

Ralf Schumacher, a Toyota és a Williams-BMW egykori pilótája is úgy véli – Jacques Villeneuve-höz hasonlóan -, a turbó hibrid éra kezdete óta voltak ehhez hasonló hétvégéi a Mercedesnek, azonban az eddig szuper motorjuk mindig megmentette őket a blamától, most már azonban más a helyzet, ráadásul Hamilton házon belül is kihívót kapott.



„Russell múlt hétvégén megmutatta, hogy Hamiltonnak végre olyan csapattársa van, aki képes harcolni ellene. Izgatottan várom, miként bontakozik ki majd kettejük között ez a csapaton belüli küzdelem” – idézi az f1news.co.uk Ralf Schumachert.

„George nem tűnik olyasvalakinek, aki belenyugodna a második számú státuszba” – mondta a német, aki azt is hozzátette, hogy kettejük esetleges harca semmiképp sem a világbajnoki címről szól majd.

„Jelenleg nagyon távol állnak a bajnoki küzdelemtől. Mire eljutnak arra a szintre, hogy egyáltalán harcban legyenek, addigra Verstappen és Leclerc már elérhetetlen távolságban lesz számukra” – zárta Schumacher.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: