DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Az Alpine tönkretette a saját versenyét”

A Szaúd-arábiai Nagydíj másik látványos párharca a győzelemért zajló mellett Alonso és Ocon házi csatája volt. Ralf Schumacher szerint a csapatfőnöknek le kellett volna állítania őket.

Hagyni kell versenyezni a pilótákat – ez volt Otmar Szafnauer csapatfőnök reakciója a körökön át tartó dzsiddai párharcra. Azt ő is elismerte, hogy Fernando Alonso és Esteban Ocon kakaskodása a vártnál több időt vett el a csapattól. Az egykori F1-es, Ralf Schumacher sokkal markánsabban fogalmaz: szerinte az istálló saját futamát tette tönkre azzal, hogy nem adott ki csapatutasítást.

„Irritált engem Dzsiddában, amit az Alpine csinált. Az Alonso és Ocon közti házi csatával saját versenyüket tették tönkre” – írta rovatában a német Skynak az egykor Williamsnél és Toyotánál versenyző Ralf Schumacher. „Nem is értem Otmar Szafnauert, igaz, új a csapatnál, de Alonso fontos szerepet játszik az istállóban, Ocon pedig úgy mozgott, mint egy tarantula. A csapat szemszögéből ez rosszul volt kezelve, mert nem csupán a versenyzők mehettek volna egymásba, de még a riválisok is felzárkózhattak rájuk, és mindkét versenyző tönkretette az abroncsát.”



Schumacher az Alpine jelenlegi pozícióját is kifogásolja. A végül hatodik pozíciót megszerző Ocon ugyanezen a helyen áll a bajnokságban, a csapat pedig negyedik a konstruktőrök között, de erre a pozícióra pályázik az Alfa Romeo és a Haas is – két jóval szerényebb hátterű brigád.

„Fejlődés van az Alpine-nál, de mégiscsak egy gyári csapatról beszélünk. Eközben a Haas és Bottas az Alfa Romeónál szintén erős. Egyszerűen túl sokáig tart a csapatnak felérni az elejébe, ha számításba vesszük a mögötte álló erőt” – jelentette ki a hatszoros nagydíjgyőztes Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: