DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel kívülről segített az Aston Martinnak

A koronavírus miatt Szaúd-Arábiában sem indulhatott Sebastian Vettel, így a német pilóta idén még nem versenyezhetett. A csapatfőnöke szerint ennek ellenére igyekezett részt venni a munkában.

Kevéssel a szezonnyitó előtt derült ki, hogy Sebastian Vettel elkapta a koronavírust, így nem vehetett részt a Bahreini Nagydíjon. A helyét a teszt és tartalékpilóta, Nico Hülkenberg vette át, aki az idény második versenyére is maradt, miután a négyszeres világbajnok továbbra sem tudott negatív tesztet produkálni.

A csapat reményei szerint Melbourne-ben már Vettel visszatérhet, de kívülről így is igyekezett segíteni a lehetőségeihez mérten. A csapatfőnök, Mike Krack elmondása alapján a német versenyző online formában részt vett a megbeszéléseken és tanácsokkal látta el a kollégáit.



„Gyakorlatilag minden megbeszélésen jelen volt, és tanácsokat adott nekünk. A végsőkig reménykedtünk, hogy talán mégis vezethet, de eljön egy pont, amikor kifutsz az időből” – idézte Krack szavait a RacingNews365.

Bár a csapat nem árult el pontosabb információkat Vettel állapotáról, azt azért Krack elmondta, hogy pilótája nem volt a legjobb kondícióban.

„Döntést kellett hoznunk, Sebastian pedig még nem állt készen, ezért Nicót választottuk a hétvégére. Folyamatosan kapcsolatban voltunk vele és eléggé megviselt volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: