DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Csak a delfinezést kellene megoldanunk

Nem volt teljesen elégedetlen George Russell, noha a versenyen megint nem tudtak érdemben beleszólni a győzelemért zajló küzdelembe. Szerinte még mindig bajnokesélyes a Mercedes is.

Az ismét nem a megszokott módon sikerülő időmérő után – Lewis Hamilton a Q1-es sem jutott túl, George Russell is csak 6. lett – a Mercedes pilótáinak abból a szempontból mindenképpen jó futamuk volt, hogy előrefelé haladtak a rajtrácson. A hétszeres világbajnok tizedikként elcsípte az utolsó világbajnoki pontot, míg csapattársa egyet előrelépve az ötödik helyen ért célba.

Míg az ő versenyük a középmezőnyben zajlott, addig az élen újfent Ferrari-Red Bull csata alakult ki. Az Ezüst Nyilak egyelőre nem tudnak csatlakozni ehhez az összecsapáshoz, de legalább nagyjából tudják már, merre van a problémákból kivezető út. Russell is lát már némi fényt az alagút végén. „Az autó egész jónak érződött, saját részemről elégedett vagyok a teljesítménnyel. Megpróbáltuk ma tartani a lépést a Red Bullokkal, különösen az újraindítás után, de még mindig le vagyunk maradva tőlük” – kommentálta a futamot a fiatal brit.



Ami megnyugtatja, az az, hogy a Mercedes emberei tisztában vannak vele, hogyan lehetne segíteni az autójukon. „Mindenki tudja, hogy hol kell fejleszteni, csak egyszerűen még nincs meg az ellenszer. A legfőbb problémánkat kellene megoldanunk, ami a delfinezés. A gondok 99%-át ez okozza” – árulta el. A jelenség mondjuk éppen nem nála, hanem Hamiltonnál jelentkezett erőteljesebben, a brit a hétvégén számtalanszor hívta fel csapata figyelmét a pattogásra.

Ugyan a fejlesztés értékes időt vehet el tőlük, és ezzel hamar hátrányba sodorhatja őket a bajnokságban, Russell egyértelműen azon a véleményen van, hogy nem szabad még temetni a Mercedes 2022-es szezonját. „Még csak két verseny telt el, nyilvánvaló, hogy még nem szálltunk ki végleg a meccsből. Persze ha nem sikerül fejlesztenünk az autót, akkor értelemszerűen nem lesz esélyünk a bajnoki címre, de szó sincs arról, hogy feladtuk volna. Az elmúlt két verseny alapján a harmadik legjobb csapat vagyunk, és ha a következő 5-8 versenyen folytatjuk ezt a tendenciát, akkor lőtávolban maradunk. Nem látom akadályát annak, hogy megfordítsuk a helyzetet.”

A feltámadás mindenesetre nem Ausztráliában fog bekövetkezni, erre már most figyelmeztette a rajongókat. „Nagyon hasonló versenyünk lesz, mint most, nem értem, miért lépnénk előre. A harmadik legjobb csapat vagyunk, de jelenleg közelebb a negyedikhez, mint a másodikhoz” – konstatálta Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: