DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Maratoni versenyzői meeting után is folytatódik a hétvége

Éjszakába nyúlóan tanácskoztak az F1-es pilóták a közeli olajfinomítót ért támadást követően, de a helyszíni hírek szerint sokak aggodalma ellenére nem fújták le a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

Mint arról beszámoltunk, a Szaúd-arábiai Nagydíj első szabadedzése során rakétatámadás érte az Aramco dzsiddai olajfinomítóját, a felszálló füstöt a Formula-1-es pályáról is látni lehetett, Max Verstappen pedig még az égett szagra is felhívta a figyelmet a csapatrádióban. A történteket követően már a második tréning előtt is üléseztek a csapatok és a versenyzők, majd a napi program végén újra összegyűltek az F1-es szereplők, hogy megvitassák a lehetőségeket.

Végül bejelentették, hogy a jemeni húti terroristák akciója ellenére is a tervezett menetrend szerint folytatódik a szaúdi hétvége Stefano Domenicali, a sportág vezérigazgatója és Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke egyaránt elmondta, hogy garantálták a biztonságukat, s a csapatok egyöntetűen a folytatás mellett döntöttek.

versenyzoi-meeting-dzsidda-dppi



Csakhogy a versenyzők az első meeting után is az F1 hospitality épületében maradtak, ahol hosszú órákon át tartó egyeztetések zajlottak közöttük. Helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor információi szerint több pilóta is aggályát fejezte ki a környékbeli veszély miatt.

A találkozó éjszakába nyúlóan tartott, egy ponton Domenicaliék, majd helyi idő szerint hajnali fél 2-kor egyes csapatfőnökök is visszatértek a helyszínre és csatlakoztak a versenyzőkhöz.

Végül aztán bő négyórás tanácskozás után a versenyzők elkezdtek hazaszállingózni. Bár hivatalos közlemény nem érkezett erről, a helyszíni hírek szerint végül a szemlátomást alakuló pilótabojkott ellenére is folytatódik a dzsiddai F1-es hétvége: a tudósítások szerint a vezetőség további információkkal látta el és nyugtatta meg a mezőny tagjait. A pilóták közül sem nyilatkozott senki a történtekről (az eredeti, szokásos nap végi interjúkat már korábban törölték), egyedül Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nyilatkozott annyit az egyik tv-stábnak, hogy versenyezni fognak.

További helyszíni információkért csatlakozzatok a Formula Podcast Facebook-csoportunkhoz!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: