DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumacher: Készen állok a Ferrarira

Mick Schumacher úgy érzi, amennyiben a Scuderia bármikor hívná őt az istállóhoz éles bevetésre, azonnal igent mondana. Bármikor előfordulhat, hogy az egyik pilótát helyettesíteni kell.

A bahreini tesztelésen Daniel Ricciardo nem vehetett részt pozitív koronavírus-tesztje miatt, az évadnyitón (és azóta már hivatalosan kiderült, hogy a második helyszínen, Szaúd-Arábiában is ugyanúgy) pedig Sebastian Vettelt tesztelték Covid-pozitívra, így a négyszeres világbajnok már idei második megmérettetéséről is lemarad.

Mick Schumacher úgy érzi, ha bármelyik Ferrari-pilótával történne hasonló (vagy bármi más, ami miatt helyettesíteni kell egy időre), ő maga máris késznek érzi magát arra, hogy beugorjon az idén (hosszú szünet után végre) újra bajnokesélyes istállóhoz. Már gyűjtött annyi tapasztalatot és az autót is ismeri.

Mick Schumacher már vezette a Ferrarit, igaz, a 2019-es modellt, valamint egy bemutatón a 2004-est


„Ha a Ferrari hívna, bármikor készen állok a bevetésre. Versenyző vagyok, mint bárki más és igyekszem a legtöbbet kihozni magamból. Úgy vélem, a Ferrari és a Haas versenyautója meglehetősen hasonlít egymásra. Ugyanaz a motorunk és több más alkatrészünk is, mint a Scuderiáé” – idézi Mick Schumacher szavait a RacingNews365.com.

„A két autó meglehetősen hasonlóan került összehangolásra, úgyhogy a vezetése sem lehet annyira különböző. Amennyiben a vörös gépet kellene vezetnem, azért sem jelentene akkora problémát, mert 2019 óta már ismerem az autót és a csapatot is. Teszteltem is versenypályán, úgyhogy közel sem először ülnék Ferrariban” – tette hozzá Schumacher, akinek édesapja a csapat történetének legnagyobb aranykorát hozta el, Michael Schumacher 2000 és 2004 között zsinórban öt világbajnoki címet gyűjtött be a Ferrarival.

Micknek azonban egyelőre saját teljesítményén kell javítania, mert a nyitóhétvégén Kevin Magnussen látványosan jobban teljesített a középmezőny elejére törő Haasszal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: