DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Steiner: Jó lenne dobogóra állni

Jó formában kezdte az idei szezont a Haas. Az amerikai alakulat a tavalyi gyenge szereplés után óriásit fejlődött, a csapatfőnök pedig a dobogót sem tartja elérhetetlennek.

2021-ben gyakorlatilag esélytelen volt a pontszerzésre a Haas istállója, akkor ugyanis az egész évet annak rendelték alá, hogy a lehető legmegfelelőbb módon felkészüljenek az idei átfogó szabályváltozásokra. Noha a sikerükben sokan kételkedtek, az élet végül őket igazolta. Már a teszteken is látszott, hogy jelentős előrelépést tettek, de az első futam adta meg az igazi választ.

Kevin Magnussen az ötödik helyen zárt Bahreinben, csapattársa Mick Schumacher pedig csak kevéssel maradt le a pontszerzésről. A csapatfőnök, Günther Steiner szerint a mostani teljesítményüket látva még a dobogó sem elképzelhetetlen.



„Az emberek már a dobogóról beszélnek, ezért remélem, hogy amikor kell, akkor a megfelelő időben, és a megfelelő helyen leszünk. Nem tudom, hogy lesz-e valaha ilyen szerencsénk! Amennyiben ez a lehetőség felmerül, remélhetőleg ott leszünk. Az elmúlt két évben volt néhány kisebb csapat, amelyik dobogóra állt, pedig senki sem számított rá. Ha adódik egy lehetőség, talán élni tudunk vele, ami nagyon jó lenne.” – mondta Steiner a Szaúd-Arábiai Nagydíj helyszínén a Formula.hu jelenlétében.

A csapatvezető többször élt már meg nehéz időszakokat a Haasnál töltött idő alatt, és sok mindent megtapasztalt, az idei év elején pedig újabb problémával kellett megküzdeniük, az Uralkali és Nyikita Mazepin távozása után. Az orosz helyét korábbi pilótájuk vette át, aki álomszerűen tért vissza az F1 mezőnyébe.

„Az biztos, hogy Kevin visszahívása megmutatta, hogy milyen lehetőségeink vannak. Azt hiszem, nagyon nehéz lett volna, ha Nyikita és Mick (Schumacher) párosa együtt maradt volna. Minden arról szól, hogy mit tudunk tenni, mi pedig mindent megteszünk. Bármi sül ki belőle, mi meg fogjuk csinálni. Nem vagyok az elvárások embere, az a más dolga. Azt hiszem az első verseny előtt sokan vártak bennünket az utolsó helyre, szóval valóban nagy az érdeklődés az eredmény miatt. Erre senki sem számított, de nincs nagy őrület. Nem nyertünk futamot… még!” – zárta gondolatait Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: