DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Magnussen: Miénk a középmezőny legjobb autója

Egy év kihagyás után remek versennyel és eredménnyel tért vissza a Haas dán pilótája, aki nem győzi hangsúlyozni, mindaz, amit látunk, nem az ő érdeme. Most már mernek nagyokat álmodni.

Mintha egyetlen futamot sem hagyott volna ki Kevin Magnussen, olyan gyorsan rázódott vissza. A Haasba sebtiben beültetett dán már az időmérőn is felhívta magára a figyelmet, amikor a tavaly még sereghajtó csapatot bejuttatta a Q3-ba, még nagyobb bravúrt vitt azonban véghez vasárnap, amikor meg is tartotta azt. Az amerikai csapatot ezúttal nem a mezőny vége felé kellett keresni, és Magnussen rendkívül magabiztos a tekintetben, hogy már nem is kerülnek vissza oda.

A dán a leintést követően nem győzött hálálkodni, és saját maga helyett a Haast méltatta. „Annyira jó végre újra itt lenni. Óriási köszönet a csapatnak, amiért így összerakták ezt az autót. Mi vagyunk a legerősebbek a középmezőnyben. Annyira más a múlthoz képest. Nagyon-nagyon köszönöm, tényleg, egész hétvégén ezt mondogattam, egyszerűen nem hiszem el, hogy megkaphattam ezt a lehetőséget. Mindent nekik köszönhetek, ehhez az autóhoz nekem nincs közöm, én csak beültem és vezettem” – nyilatkozott érzelmesen.



Jó helyen vannak, és a legfontosabb feladat most, hogy ott is maradjanak. „A fókusz most a középmezőnyön van, Gasly, Alonso, Ocon az ellenfeleink. Tudom, hogy szerencsések voltunk ma a két Red Bull miatt, és így négy ponttal többet szerezhettünk. De ha Dzsiddában is a hetedik helyen állunk majd, az ugyanolyan remek, mint most” – fogalmazta meg a következő célkitűzést. Az egyébiránt különösen tetszett neki, hogy még Lewis Hamilton és George Russell is ott volt a közelében. „Majdnem az egész versenyen láttam a Mercedeseket. Tudom, hogy a végén segített a biztonsági autó is, de akkor is. Amikor mögöttem voltak, nem tudtam, mennyire gyorsak, és gondoltam, talán feltarthatnám őket. Szóval nyomni kezdtem, ami utólag visszagondolva nem volt túl jó ötlet, mert két körrel korábban ki kellett állnom. A második etapon azonban visszahoztuk.”

A futam után Magnussen még azt is elárulta, fizikailag sem viselte meg annyira a visszatérés, mint számított rá. „A nyakam egy kicsit be van állva, de összességében sokkal jobb volt, mint hittem. Aggódtam kicsit. De néha, ha jó pozícióban vagy, akkor kapsz egy kis energialöketet” – kommentált mosolyogva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: