DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Leclerc: Azt hittem, a Red Bull előttünk lesz

Karrierje tizedik pole-pozícióját szerezte meg Charles Leclerc, aki visszarepítette az élre a Ferrarit. A monacói biztos volt benne, hogy a Red Bull gyorsabb lesz náluk, kellemes meglepetés érte.

Rendkívül szorosan alakult az F1 új korszakának első időmérő edzése, alig több mint egy tized döntött Charles Leclerc javára Max Verstappennel szemben, aki mindössze hat ezreddel tudta megelőzni a másik Ferrarival támadó Carlos Sainzot.

Úgy fest, kifizetődött a Ferrari stratégiája, akik már régóta ezekre a szabályváltozásokra koncentráltak, Leclerc pedig a pole-ba is kormányozta az F1-75-öst: „Jó érzés újra itt lenni, a csapat pedig rendkívül keményen dolgozott ezért az eredményért. Tudtuk, hogy az új szabályok nagy lehetőséget kínálnak számunkra, hogy újra ott legyünk az élmezőnyben” – értékelte David Coulthardnak a részsikert a monacói.



„Nem voltam teljesen elégedett azzal, ahogyan mentem, de természetesen örülök a pole-pozíciónak. Teljesen máshogy kell vezetni ezeket az autókat, mint a korábbiakat, de még csak alig néhányszor próbálhattuk ki az autókat, így van még hová fejlődnünk.”

Az első rajtkockát végül megszerző Leclerc biztos volt benne, hogy a kvalifikáción előttük lesz a Red Bull, de végül nem így történt: „Szinte biztosra vettem, hogy a Red Bull előttünk lesz, így kellemes meglepetésként ért, hogy nem ez a helyzet. Most már arra kell koncentrálnunk, hogy holnap befejezzük a munka hátralévő részét. Óvatosnak kell lennünk, mert hosszú verseny vár ránk, a gumikopás pedig itt kimondottan fontos faktor.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: