DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Írásban közölte Mazepinnel a kirúgást Günther Steiner

Nem túl elegáns módját választotta a szakításnak a Haas: a csapatfőnök még csak nem is beszélt menesztett versenyzőjével. A pénzét visszakövetelő főszponzor kapcsán elmondta: szinte biztos, hogy valamennyit bukik a csapat, de nem kell félni a jövő miatt.

A Haastól napokkal az orosz-ukrán háború kitörése után menesztett Nyikita Mazepin elmondta: csalódott csapatában, mivel úgy érezte, több támogatást érdemelt volna tőlük. Az orosz állította, a Haas által kiadott sajtóközleménnyel egyidőben értesült arról, hogy többé nem az istálló pilótája. Az amerikai gárda csapatfőnöke most elismerte a német RTL-nek, valóban személytelen módon váltak külön a második szezonjára készülő versenyzőtől.

„Mindig sajnálatos, ha kénytelenek vagyunk ilyesmit tenni. Egyedül írásban értesítettem. Nem beszéltem vele” – nyilatkozta Steiner. Arra a kérdésre, áldozatnak látja-e Mazepint, netalán együttérez vele, így válaszolt: „Nehéz megmondani. A külső körülmények, melyeken sem én, sem ő nem tudunk változtatni, olyanok, amilyenek. Együtt kell élni vele és továbblépni. Én úgy tekintek rá, ez is az élet része.”



„Le kell vonni a következtetéseket. Az utolsó két-három hét egészen kimerítő és fárasztó volt. A legrosszabbon azonban már túl vagyunk, innen már csak felfelé vezethet az út. Mindig ott vagyunk mi, hogy meglepetést okozzunk, ha dráma történik!” – mondta Steiner, aki Mazepin elküldése után napok alatt megszerezte Kevin Magnussen szolgálatait nem csupán 2022-re, de több szezonra szólóan is.

Az orosz kapcsolat azonban még nem csupán a múlt a Haas számára: a Mazepinnel együtt kirúgott főszponzor, az Uralkali visszaköveteli pénzét a csapattól. Az orosz vállalat állítása szerint a 2022-ben esedékes összeg nagy részét előre kifizette, és jogi lépésekre kész, ha nem kapja vissza a Haastól.

„Ez egy nagyon komplex ügy, még jogi szakértők számára is” – beszélt az Uralkali esetéről Steiner. „Biztosan veszítünk valamennyi pénzt. De a csapat pénzügyileg stabil, nem kell aggódni miattunk. Számomra ez a legfontosabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: