DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ralf Schumacher Oscar Piastrit „futtatja”

Úgy tudni, Ralf Schumacher már fűzögeti a Haas csapatát, hogy próbálja meg leszerződtetni a Formula-2 regnáló világbajnokát, Oscar Piastrit Mick Schumacher csapattársaként.

Nem egész két héttel az idei évad megkezdése előtt az amerikaiaknak máris komoly fejtörést okoz egyik pilótájuk hiánya, miután a már jól ismert okokból kifolyólag megváltak Nyikita Mazepintől. Mint az köztudottá vált, a bahreini szezon előtti teszten Pietro Fittipaldi fog beülni a VF-22 volánja mögéAzonban a nagyfőnök, Gene Haas egy kissé több tapasztalattal felvértezett pilótát látna szívesebben.

A Haas szerződéses mizériájába az egykori német klasszis, Ralf Schumacher is beszállt, aki az unokaöccse mellé olyan ászt szeretne, aki képes Micket egy másik szintre repíteni, s kihozni belőle a maximumot. Ezen a ponton jöhet képbe Piastri, aki jelenleg egy másik csapat, az Alpine tartalékversenyzője.

Csak azt kívánom, hogy olyasvalakit kapjon maga mellé Mick, akivel együtt hajtva még több mindent elérhet, aki mindenekelőtt beleillik a csapat közegébe” – nyilatkozta a német a Sky Germany részére. Michael Schumacher öccse úgy véli, kell valaki, akitől a fiatal Mick akár tanulni is tud.

 



Annak ellenére, hogy Oscar Piastri az FIA különböző versenysorozataiban vitézkedve egymás után három kategóriában is diadalmaskodott, köztük tavaly a Formula-2 végső győzteseként mosolyoghatott, a száguldó cirkuszban egyelőre csak a pálya széléről várhatja a kínálkozó alkalmat, hogy versenyzői székhez jusson. Az Alpine-nál nincs szabad hely, olyan tőkeerős támogatás pedig nem áll a rendelkezésére, mint például Guanyu Zhounak. Az is kérdőjeles, hogy amennyiben a Haas megfogadná a javaslatot, vajon az Alpine elengedné-e Piastrit akárcsak egy szezonra is.

Ralf Schumacher azonban továbbra is bizakodó, hiszen véleménye szerint például a nagyon rutinos Nico Hülkenberg nem fog alternatívaként számításba jönni, annak ellenére, hogy a szintén német honfitárs 2020-ban a Racing Pointhoz beugorva bizonyította alkalmasságát.

Nem tudom elképzelni, hogy Günther Steiner újra felvenné a kapcsolatot Nico Hülkenberggel, és egy másik némettel töltené ki a csapat megüresedett helyét” – mondta, majd még ennek kapcsán hozzátette: „Nagyon meg lennék lepődve.”

Az egykori hatszoros F1-es futamgyőztes azt a forgatókönyvet sem tartja valószínűnek, hogy Fittipaldi fogja megkapni a bizonyítás lehetőségét. „Nem tudom elképzelni, hogy feltétlenül Fittipaldival induljanak el” – jegyezte meg, de mint aztán ecsetelte, minden benne van a pakliban, s majd végül meglátjuk.

A Haas egyébként már eloszlatta azokat az aggodalmakat, amelyek a gárda esetleges jövőjére vonatkoztak az Uralkalival való szakítást követően. A hét elején Haas így felelt: „Jól vagyunk. Jól vagyunk. Természetesen jól jönne a több pénz, de jól érezzük magunkat. Mindez az egész csak egy nagyobb negatív számot ad nekünk.” A csapat igazolt pilótája, Mick Schumacher abban reménykedik, hogy a másik ülést nem adják el akárkinek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: