DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Extrém B autóval érkezhet a Mercedes Bahreinbe

Erről cikkezik az olasz sajtó: információik szerint James Allisonék a két teszt közt radikálisan átalakították a W13-at, amelynek gyakorlatilag eltűnik az oldaldoboza.

A Corriere.it beszámolója szerint a Mercedes a szezon második tesztjére, Bahreinbe teljesen áttervezett versenygéppel érkezik az első, barcelonai gyakorláshoz képest – láttunk már ilyet a múltban, 2019-ben is teljesen átalakult a W10 két teszt között.

Az olasz lap arról ír, hogy a szimulátorban drasztikus teljesítményjavulást tapasztalt a csapat: az új modell már most egy másodperccel gyorsabb a W13 első verziójánál, amely egyébként a legjobb köridőt teljesítette Barcelonában. Mindez annak köszönhető, hogy James Allison és John Owen mérnökcsapata extrém koncepciót valósított meg: az autóról gyakorlatilag eltüntették az oldaldobozokat.



Az oldaldobozok fő funkciója a hűtés, a Mercedes azonban áthelyezte a hűtőket a karosszéria felső részére. Ahogy a Corriere fogalmaz: „eltűnt az úszógumi”, a gép rendkívül karcsúvá válik. Lent látható egy vázlat a Formula-1 műszaki területére szakosodott Craig Scarborough újságírótól arról, hogyan nézhet ki ez a gyakorlatban.

Az olasz lap szerint várható, hogy a riválisok támadásba lendülnek, és megkérdőjelezik a Mercedes B verziójának szabályosságát. Csütörtökön, a bahreini tesztelés kezdetekor garantált, hogy a legtöbb szem a Mercedes W13-ra szegeződik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: