DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Haas: Fittipaldi vezet a bahreini teszten

A csapattulajdonos Gene Haas erősítette meg, hogy a tartalékos Pietro Fittipaldi ül a menesztett Nyikita Mazepin helyére a csütörtökön kezdődő gyakorláson – de ez nem jelenti azt, hogy a szezonban is ő kap lehetőséget.

Külföldi sajtóértesülések szerint a tartalékpilóta Pietro Fittpaldi, a tavalyi F2-es bajnok Oscar Piastri, vagy a másodosztályban szereplő Jehan Daruvala lehet a Haas új versenyzője, miután Nyikita Mazepin szerződését felbontotta az istálló – a Formula.hu információi alapján Antonio Giovinazzi visszatérése is a pakliban van.

„Rengeteg erős kritika hangzott el az ukrajnai invázió miatt, és kezdett nyomasztóvá válni. Sem mi, sem a többi szponzorunk nem tudna megbirkózni velük” – mondta az amerikai gárda tulajdonosa, Gene Haas az Associated Press hírügynökségnek a NASCAR Las Vegas-i versenyén a főszponzorral, az Uralkalival való szerződésbontásról, ami együtt járt Mazepin távozásával.  Kifejtette, az állandó utódot még keresik, de a bahreini teszten, egy héttel a szezonnyitó előtt a tartalékpilótára számítanak.



„Számos jelölt megvizsgálása van folyamatban. Megnézzük, ki elérhető és mivel kell megbirkóznunk. De szerdára lesz valakink. Pietro egyértelműen az autóban lesz, ez a feladata, ő a tesztpilóta” – mondta Haas, hozzátéve: „Egyértelműen olyasvalakit keresünk, akinek kicsit több aktuális tapasztalata van. Csak ki kell derítenünk, mi elérhető számunkra.”

Az amerikai üzletember hangsúlyozta, a főszponzor eltávolítása nem jelenti azt, hogy a Haas fennmaradása veszélybe kerülne, hiszen a csapatot elsődlegesen saját, szerszámgépgyártó cégbirodalma finanszírozza: „Mindig a Haas volt a legnagyobb, elsődleges szponzor, nem is értem, miért mondják, hogy orosz csapat lett belőlünk. A Haas Automation neve mindig ott volt az autón. Jó helyzetben vagyunk. Persze szeretnénk több pénzt, de így is megvagyunk. Egyszerűen nagyobb lett a negatív szám” – nyilatkozta Gene Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: