DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Leclerc: Öt győzelemmel világbajnokok lehetünk

A monacói pilóta úgy érzi, remek formában van és a Ferrari számára is jól indult az F1 új korszaka a barcelonai teszten, és bár nem ismeri az erősorrendet, bízik a jó szereplésben.

Történelmi mélypontra zuhant 2020-ban a Ferrari, ahonnan viszont szépen visszakapaszkodott tavaly, amikor a konstruktőri világbajnokság harmadik helyén végzett az alakulat. A 2022-es új szabályok lehetőséget teremtenek a Scuderia számára (is), hogy még egy lépést tegyenek a közvetlen élmezőny felé, a barcelonai teszten az egyik legjobban muzsikáló csapatnak is tűntek, a negyedik maranellói idényére készülő Charles Leclerc pedig óvatosan bizakodó az esélyeik kapcsán:

leclerc-ferrari-barcelona-teszt



„Az utóbbi két évünk komplikált volt. A Ferrarin mindig óriási a nyomás, de csapatként jól reagáltunk, és az új szabályokra is jól felkészültünk. Öt győzelem már nagyszerű lenne. Ha kiegyensúlyozottak vagyunk, világbajnokok lehetünk öt győzelemmel” – vélekedett Leclerc a Canal Sports Club francia tv-műsorban.

Tény, hogy az F1-75-ös tette meg a legtöbb kört múlt héten a barcelonai gyakorlás során, a monacói pilóta ugyanakkor hangsúlyozta: a teljesítményt illetően egyelőre csak a sötétben tapogatóznak.

„Sok kört teljesítettünk, nem voltak komoly problémáink, ami mindig remek egy új projekt esetében. Ez jó, sok dolgot kipróbáltunk. Teljesítmény tekintetében viszont lehetetlen megmondani, hol állunk a többiekhez képest: még nagyon az elején járunk, mindenki rejtegeti a formáját, és szerintem csak az első időmérőn fogjuk látni mindenkinek a valós potenciálját. De simán ment ez a három nap számunkra, ami biztató kezdés. Emellett az előszezonom is jól sikerült, fittebbnek érzem magam, mint valaha. Minden évben igyekszem magasabbra helyezni a lécet, és jól éreztem magam az autóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: