DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton: Frissebb vagyok, mint valaha

A hétszeres F1-es világbajnok állítja: még egyetlen téli holtszezon során sem kapcsolódott ki és töltődött fel ennyire jól, mint idén, és nagyon élvezte a családjával eltöltött időt.

A drámai és vitatott körülmények között az utolsó körben elbukott vb-cím után Lewis Hamilton hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől: a közösségi médiában rendszerint aktív pilóta hosszú ideig egyáltalán nem is posztolt. Február elején aztán visszatért, a Mercedes bemutatóján és a barcelonai teszten pedig többször kihangsúlyozta: soha nem tett rá utalást, hogy a hallgatása azt jelentené, hogy hátat fordít az F1-nek, egyszerűen csak ki kellett kapcsolnia.

hamilton-mercedes-barcelona-teszt



A hétszeres világbajnok azt is elmondta a spanyolországi gyakorlás végeztével, hogy ez igencsak jól sikerült számára: „Úgy érzem, ebben a korban már természetes, hogy a szezonok végén elgondolkodunk a jövőről. Elgondolkodunk, mik a következő és helyes lépések, mi a legjobb számunkra a boldogsághoz. Mindig megvizsgálom a lehetőségeimet” – magyarázta Hamilton, akit a Motorsport.com idéz.

„De a szezon elég korai szakaszában elköteleztem magam a csapat mellett, és végső soron imádom, amit csinálok. Szeretek a csapat része lenni. Ahogy azt már sokszor elmondtam, szeretek együtt dolgozni egy közös célért. Úgy érzem, a legjobb formámban vagyok, szóval miért kellene abbahagynom? Annyi módja van a feltöltődésnek, és azt mondanám, a mostani tél volt az egyik legjobb ilyen szempontból. Frissebbnek érzem most magam, mint valaha.”

Hamilton azt is hozzátette, hogy ez idő alatt az F1 nemigen került szóba közöttük: „Természetesen apámmal beszélünk ezekről, hiszen közösen vágtunk bele ebbe, de nem érintettük ezeket a dolgokat. Inkább csak a jelenben próbáltunk élni és emlékeket gyűjteni. Tudom, hogy olykor annyira rákoncentrálunk valamire, például a munkára, hogy elfeledkezünk ezekről. Nagyszerű volt feltöltődni, emlékezni. Ez volt a legjobb időszak, amit valaha a családommal eltöltöttem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: