DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Örök harag Michael Masival

Erős szavak hangzottak el a Mercedes csapatfőnökétől: soha többet nem akar beszélni a versenyigazgatóval, aki nem csupán Abu Dhabiban, hanem már előtte a Red Bullt segítette. Verstappen szerint csúfosan bántak el Masival.

A Sky Sports dokumentumfilmet készített a 2022-es szezon bajnoki küzdelméről Párharc: Hamilton vs Verstappen címmel, amelyből előzetesen közzétettek néhány megszólalást. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke továbbra is keményen ostorozza Michael Masit, a leváltott versenyigazgatót az Abu Dhabiban történtek miatt.

„Jonathan Wheatley elvégezte a rá szabott munkát. Átállította Michael Masit, a versenyigazgatót, nem csupán Abu Dhabiban, de már előtte is. Max is sokat köszönhet neki” – idézi a Sky oldala Wolffot, aki úgy fogalmazott, a Red Bull sportigazgatója és Masi közt „brománc” alakult ki.

„Nem beszéltem vele és nem is akarok beszélni soha többet” – jelentette ki Wolff. A Mercedes-főnök a benne maradt tüske ellenére úgy gondolja, az FIA által leváltott Masinak az „áldozat” szerepe jutott. „Rossz döntéseket hozott, és biztos vagyok benne, hogy bánja őket. Az FIA-nak sokkal korábban látnia kellett volna, hogy gondok vannak, nem jó a struktúra. Probléma volt az egyéniségekkel.”



„Mintha egy focimeccsen egy csapat 1-0-ra vezetett volna, aztán hirtelen a bíró szól, hogy most aranygól dönt, 0-0 az állás, az nyer, aki betalál legközelebb. Plusz cipő nélkül kellett játszanunk” – fogalmazta meg, mennyire méltánytalannak érzi ma is a Mercedes helyzetét az újraindított utolsó körben. Hozzátette: „Maxot sajnálom, mert megérdemli a vb-címet, de csak Abu Dhabiról beszél mindenki.”

A Sky megszólaltatta a Red Bull-tábort is, ahol az álláspont az, hogy Michael Masi nem szegte meg a szabályokat a versenyigazgatói döntésekkel, az egész szezont tekintve pedig Verstappen érdemelte meg jobban a világbajnoki címet.

„Talán kicsit máshogy alkalmazta a szabályokat abban a helyzetben, de semmi rosszat nem tett, amivel szembement volna az előírásokkal” – védte Christian Horner a tisztségviselőt. A csapatfőnök úgy véli, Masit támogatni kellett volna: a bűnbaknak kikiáltott ausztrál nagyfokú online zaklatásnak lett kitéve.

„Mindig bele lehet kötni, hogy jól tette, rosszul tette Abu Dhabiban” – vélekedik Verstappen. „Én úgy gondolom, Michael mindig a versenyzésért állt ki. Nagyon kemény, amit vele tettek, valóban a földbe döngölték” – beszélt arról, hogy Masi nyilvános meghurcoltatás áldozata lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: