DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A távozó Raikkönen fontos tanácsa Bottasnak

Valtteri Bottas 2017 óta folyamatosan óriási nyomás alatt volt a Mercedesnél, Lewis Hamilton csapattársaként nem tudott kiteljesedni. A távozó korelnök, Kimi Raikkönen viszont adott neki egy tanácsot.

Öt szezon után távozott a gyári Mercedestől Valtteri Bottas, aki az elmúlt években nem igazán tudta megváltani a világot. Lewis Hamilton csapattársaként eleve nagyon nehéz dolga volt, van, akik szerint egyszerűen túl kevés volt a brit ászhoz képest, mások szerint azonban az istálló egy másodpercig sem gondolt arra, hogy a finn legyőzheti a szupersztár csapattársat, aki eleve olyan szerződést kötött, hogy Hamiltont segítse második számú pilótaként.

Kimi Raikkönen 2019 és 2021 között az Alfa Romeo volánjánál versenyzett a száguldó cirkuszban és bár az utóbbi két szezonban nem sok babér termett a gyenge autó miatt a Jégember számára, élvezte a versenyzést, ezért is maradt még 40 felett is a sportágban. Éppen ezt tanácsolta honfitársának is, hogy ne csak a nyomást érezze a vállain.

Raikkönen éppen olyan tanácsot adott Bottasnak, amit nagyjából várhattunk a Jégembertől


„Az előző évad végén hallottam Kimi Raikkönentől, hogy ne aggódjak azon, hogy a gárda ennyire visszaesett az erősorrendben az elmúlt két évben. Nagyra tartja az Alfa Romeót, komoly potenciált érez a csapatban. Azt tanácsolta nekem, élvezzem a versenyzést, ne aggódjak annyit. De ahogy ismerhetjük már Kimit, ő nem igazán a szavak embere” – ecsetelte véleményét Valtteri Bottas a Gazzetta dello Sport hasábjain.

„Ennek az ikonikus márkának vezetni dicsőség, érzem a felelősségét annak, hogy a márkát újra az élmezőnybe segítsem. De ezt nem nevezném nyomásnak, sokkal inkább egy nagyszerű motivációnak. Ez számomra belül egy előrelépés, büszke vagyok, hogy jelenlegi gárdám színeiben versenyezhetek. Kemény munka vár ránk, de közben lehetőségünk lesz élvezni is ezt a munkát” – tette hozzá Bottas, aki kétségtelenül a csapat vezérpilótája lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: