DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda: A Ferrari az első, mi pedig közel hozzá

Nagy potenciál rejlik az AlphaTauriban a csapat fiatal pilótája szerint: egyedül a motor miatt aggódik. Yuki Tsunoda sokat erősít fizikailag, nem akar a tavalyi hibába esni, mikor néha gyengének érezte magát.

Az AlphaTauri csapatának is voltak erős pillanatai a barcelonai tesztelés folyamán – az istálló mind a tempót, mind a körszámot követően a hatodik helyen állt az összesítésben, de a második szezonjára készülő Yuki Tsunoda várakozásai alapján ennél jobb eredményekre is számíthatunk az AT03-tól. Csapattársához, Pierre Gaslyhoz hasonlóan optimista hangot ütött meg nyilatkozatában:

„Már most úgy gondolom, jó formában vagyunk. Nyilvánvalóan nem tudjuk, mit csinál a többi csapat, és szerintem rejtegetik valódi teljesítményüket. De azt hiszem, nem vagyunk messze az első helytől, amely a Ferrarié, ezért igazán várom ezt a szezont” – mondta a RacingNews365.com-nak Tsunoda, aki másokhoz hasonlóan az olaszokat sorolja az erőviszonyok első helyére. „Nagy potenciál van az autóban, de mindent egybe kell raknunk. Igazán érdekel, mi fog történni, ha ez sikerül.”



„Talán egy dolog miatt aggódunk, az pedig a motor” – ismerte be a fiatal japán. „Más csapatok kismértékben továbbra is fejleszthetik a motort, amit mi nem tudunk megtenni. Ez az egyedüli, amely valamennyire aggaszt, ezt leszámítva nagyon jó a helyzet” – mondta. A 2022 és 2025 közt érvényes motorbefagyasztás értelmében csak megbízhatósági fejlesztések lehetségesek, de a Honda-motort átvevő Red Bull Powertrains keze ezen a területen is meg van kötve a Mercedes, Ferrari és Renault motorrészlegeivel szemben.

Tsunoda aktív Formula-1-es karrierje kezdete óta először jutott el szülőhazájába, Japánba idén januárban, a látogatás pedig feltöltötte a szezon előtt.

„Tavaly január óta nem jártam Japánban. Bár csak nyolc napot tudtam kint tölteni, mert karanténba kerültem, úgy érzem, teljesen felfrissültem. Ezenkívül elsősorban fizikai edzésre koncentráltam, hogy fittebb legyek. Tavaly néha elég gyenge voltam, most már sokkal jobb formában vagyok” – mondta Tsunoda, aki tanult előző évi hibájából, mikor saját elmondása szerint túlságosan felkészületlenül érkezett a versenyekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: