DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

A Ferrari hosszú és intenzív szezonra számít

A maranellóiak a legtöbb kilométerrel büszkélkedhetnek a spanyolországi háromnapos előtesztet követően, s egyszer még egy időmérést is bezsebeltek, ugyanakkor Laurent Mekies, a Scuderia Ferrari sportigazgatója óvatosságra intett, mivel hátra van még a küzdelem, Charles Leclerc is hasonlóképpen figyelmeztetett, hogy ebben a szakaszban az első pozíció elérése nem jelent semmit sem.

Leclerc és csapattársa, Carlos Sainz lábában 439 kör volt – több mint bármelyik más csapatnál, beleszámolva a Mercedest is –, s a Ferrari is egyértelműen élvezettel iszkolt a katalán pályán. Nem is kell hát csodálkozni, hogy Leclerc arca is mosolyra húzódik.

„Nos, viszonylag jó érzés tölt el. Hiszen minden tesztet elvégeztünk, amit szerettünk volna. A legfontosabb persze az volt a tesztelés alatt, hogy minél több kilométert megtegyünk, s mindezt meg is tudtuk valósítani, nagyobb problémák nélkül. Tehát összességében ez egy pozitív töltetű teszt volt, a teljesítményt tekintve egyelőre nincs mit mondani” – értékelte az eseményeket a monacói pilóta.

Ugyan Leclerc érte el a második nap leggyorsabb idejét – Sainz 236 körével pedig a három nap leforgása alatt a legmagasabb egyéni körszám birtokosává vált –, szerinte azonban nem lehet hátradőlni.



„A dolgok másik oldalát figyelve azt hiszem, hogy keményebben álltunk neki a munkának, mint valaha, mert szeretnénk elébe menni a bajnak. Természetesen jó az, ha elcsípjük az első helyet, de ez nem sok minden. Úgy gondolom, mindezzel tisztában is van a csapat. Elsősorban önmagunkra koncentrálunk a teljesítménytől függetlenül. Most már Bahrein lebeg a szemünk előtt” – folytatta Leclerc.

Bahreinben március 10-12-én kerül sor a hivatalos előszezoni tesztre, valamint itt lesz az évadnyitó is, amely kapcsán Mekies „felfűtött” csata lehetőségét vetíti előre.

„A versenyzők számára ez egy hasznos bemelegítés volt egy hosszú és intenzív idény előtt, hogy rágyúrjanak olyan dolgokra, mint a bokszkiállás, s egyúttal a csapat többi résztvevőjének is, hogy újra együtt dolgozhassanak, s újra minél jobban megtalálják a közös összhangot az együttműködés tekintetében” – mondta Mekies.

Ezen kívül utalt arra, sok mindent kell még kipipálni a csapat feladatlistáján, plusz ez csak az első lépése egy hosszú évnek, amelyet együtt szándékoznak végignyomni.

Az Enzo Ferrari alapította gárda a 17. konstruktőri és a 16. egyéni világbajnoki győzelem megszerzésére törekszik, legutoljára 2008-ban végeztek első helyen a márkák közül. A tényleges erőviszonyok hamarosan a közel-keleti szigetországi királyságban fognak letisztulni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: