DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Mazepin lehetséges utódjáról beszélt Steiner

Ha „valamilyen oknál fogva” az orosz versenyző nem vezetheti a Haast, a csapatfőnök először a tartalékpilótát, Pietro Fittipaldit fogja hívni – mondta el Günther Steiner Barcelonában.

Lépnie kellett a Haasnak az orosz-ukrán háború kitörése miatt: az amerikai tulajdonú csapat főszponzora az orosz Uralkali. A pénteki tesztnapra levették a vállalat matricáit az autóról és az orosz színeket is eltüntették – egyúttal Günther Steiner azt is elmondta, bizonytalan Nyikita Mazepin helye a csapatnál. A fiatal pilóta mai médiamegjelenéseit is lemondta.

„Ha Nyikita valamilyen oknál fogva nem vezethetne, az első hívásom Pietrónak szólna” – nyilatkozta Günther Steiner a Speed City Broadcastingnek. Pietro Fittipaldi a Haas hivatalos tartalékpilótája, aki 2020-ban már helyettesített, Romain Grosjean balesetét követően. „Mint tudjuk, jó pár éve velünk van már. Azután meglátnánk, mit teszünk következő lépésként.”



„De Pietro okkal van mindig velünk. Az elmúlt években tartalékpilótára volt szükségünk a Covid miatt, ezért mindig velünk tartott. Jól ismeri a csapatot, ismeri az autót annyira, hogy bármikor be tudjon pattanni. Senki sem jobb Pietrónál ebben a pillanatban” – mondta Steiner, aki nem először erősítette meg, hogy számítanak Fittipaldira: nemrég arról beszélt, a brazil lesz beugrójuk, ha a Ferraritól tartalékosi posztot kapó Mick Schumachert a maranellói istállóhoz hívja a kötelesség.

„Nem minden rajtunk múlik. Kormányokról van szó, felettük pedig nincs hatalmam” – mondta el Steiner Mazepin sorsa kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: